söndag 6 mars 2016

Sjätte mars

Idag för prick tre år sedan såg jag Axel för första gången. Vår första dejt. Vi möttes vid bokhandeln på hörnet av Järntorget, gick till Temple Pub på Linnégatan för där var det inte så mycket folk. Jag hade på mig en vit stickad tröja med jeanskrage under. Håret samlat i en tofs under vänster öra. Axel hade sin plommonfärgade vårjacka, men jag kommer inte ihåg vilken tröja. Han var väldigt snygg, sympatisk och allmänbildad. Minns jag att jag tänkte. Bara helt härlig. Smart men opretentiös. Jag tyckte om att vi kunde prata om riktiga saker och skratta åt ingenting på samma gång. Vi drack öl och pratade tills puben stängde, jag messade S och N från toaletten att den här killen hade väldigt många pluspoäng. (Önskar SÅ att den exakta konversationen fanns kvar i telefonen men det gör den tyvärr inte.) Vi gick vidare till Notting Hill på Andra lång och drack en öl till för vi var inte klara med kvällen än. Det var en onsdag. Så skulle jag till slut åka hem och då gick vi hem till Axel, där vi bor tillsammans nu, och hämtade Elsa för en kvällspromenad. Jag tyckte det var rart men totalt knäppt att han hade en hund. Axel och Elsa följde mig till vagnen och Axel kysste mig på Järntorget innan ettan kom stånkandes i sin branta högersväng från Linnégatan. Tre minuter senare messades vi, när jag satt på vagnen, och bestämde när vi skulle ses igen.

Idag för prick två år sedan firade vi ett år tillsammans. Vi hade precis flyttat ihop, jag hade lämnat min svindyra men svinfina tvåa i Bagaregården och flytttat hit mina saker, till Axels trea i Haga. Vår trea i Haga. Vi ansträngde oss för att läggan skulle bli en bra mix av bådas saker, att det skulle bli vårt gemensamma hem. Bestämde att vi skulle måla Axels fina bokhyllor vita och att vi skulle unna oss en ny dyr säng. Vi sov inte utan varann särskilt många nätter innan ihopflyttet heller, men nu var det väldigt skönt att nu slippa bo på två ställen. Slippa bära väskor med kläder fram och tillbaka. Vakna till det som var vårt.

Idag för prick ett år sedan var jag gravid, jähättegravid, med Nils. Det var bara åtta dagar till beräknad förlossning (18 dagar innan han faktiskt kom) och jag dukade upp den där picknicken i en av stengluggarna på Skansen kronan och friade. Med låtsasbubbel pga gravid, och låtsasringar pga ville välja tillsammans, men med världens mest riktiga vetskap om att jag vill vara med Axel forever and evah.

Idag firar vi sjätte mars med barnvakt, frukostbubbel i sängen, Vasaloppet med frallor och en enorm bunke Oboy. Ska fortsätta med stros och mat på stan och matinébio, har vi tänkt. Om det går nån bra film, för vi har inte kollat än. Känns som en väldigt bra dag oavsett.

(Axel, du är det bästa som hänt. Du är den bästa som hänt. Alltid alltid du.)

14 kommentarer:

egoistiska egon sa...

Så fint! Er första dejt låter väldigt mkt som min och Ks första. När allt bara är naturligt. Så jävla fin känsla.

Linn sa...

Åh, Johanna! Jag blir helt lipig. Fan vad fint det är med kärlek!

Arne sa...

Å så fint! Grattis till er som hittat varandra - perfect match!

Jenny sa...

SÅ HIMLA FINT!!!

Sofia sa...

Så otroligt fint. Grattis till er!

Hanna sa...

<3!! Fint!

Cinderalley sa...

Åh vad fint! <3

S sa...

Er historia är så himla, himla fin. Åh!

Fanny sa...

Vad fint! Grattis!!

Maria sa...

Vad fint skrivet! Grattis!

Jag och Nils hade för övrigt också första dejten på Temple.

Josefine sa...

<3 Kärlek alltså. Det bästa som finns.

Peppe sa...

Mycket mycket fint! Grattis!

inte skyldig sa...

Vilket härligt inlägg! <3

Johanna sa...

Tack ALLA för era fina ord!