måndag 18 juni 2012

När D svarar på Nigeriabrev

De flesta som får mail av jag jobbar på en bank och vi har några miljoner på ett konto som tillhör en avliden person utan släktingar vill du kanske dela på pengarna?-karaktär brukar ju snabbt radera dem. Inte David. Han svarar. Igår kväll skickade han det här mailet:


(Bästa frågan "Vem är 'din kollega kines'?")

Och idag fick han svar! Lite kul ändå, att tänka att någon bluffare sitter där vid en datorskärm på andra sidan jorden och google translatar D:s mail och sedan skriver ett svar, som google translatas tillbaka till en återigen oigenkännlig svenska. Alltså, vinner de något på dessa mail? Lyckas de på riktigt lura folk "i fällan?".

10 kommentarer:

Chaos by sa...

Haha roligast idag!

Emil sa...

Haha, alltid lika kul när folk svarar på Nigeriabrev. Brukade själv göra det för ett tag sedan, innan jag tröttnade på att få samma trista standardsvar. Tyvärr verkar det vara riktigt svårt att få till någon vettig dialog. :(

Johanna sa...

Chaos: :)

Emil: Så förvånande att de faktiskt svarar. Och på det man skrev dessutom! Men någon "vettig dialog" när det ju inte bli tal om nej.

Fifi sa...

Haha, grymt kul!

Miss Baglady sa...

Men herregud vilket roligt inlägg. Och vad TROR de liksom. Att ni är hur korkade som helst. Ba klart jag skickar över en kopia på fotoID. Yea right liksom.

Colombialiv sa...

Men alltså! Hahaha. Undrar om någon på den här sidan av millenieskiftet gått på ett Nigeriabrev? Att de orkar fortsätta försöka...

Mammas machete sa...

haha!!!!

Johanna sa...

Jag vet, det måste vara så fruktlöst. Nu har David i alla fall fått ett andra svar av "Jan Yiun", där hen bland annat skriver att David "inte ska oroa sig över att det är någon bluff". Haha.

Josefine sa...

HAHAHA

Nu tycker jag att det är David som ser till att öppna det där offshorekontot i Holland. Vad har han att förlora!!!??? Inget! Let's go!

Matilda sa...

Underbart!