söndag 24 juni 2012

Glimtar från midsommaren 2012

Midsommaraftonen var regnig men underbar. Vi firade med tjugosju glada vänner i Bexet, åt sill- och färskpotatislunch vid långbord i trädgården och Emma hade gjort den lettiska midsommarosten med kummin som blivit tradition. Lagom tills regnet kom på eftermiddagen fick vi upp det där partytältet vi hade hyrt och pimpade det med mattor och blommor, värmeljus i glasburkar, fotogenlampor och vimpelslingor som Sofia och Ida hade pysslat ihop och tagit med sig. Och jag har köpt en dymo som jag blivit helt kär i och gjorde så många etiketter med den att jag fick träningsvärk i underarmen. Ganska många var modiga nog under dagen att trotsa vädret och ta sig ett par dopp från bryggan, och framåt kvällen satt vi i tältet och åt och åt och åt och skålade, sjöng och pratade tills det började ljusna igen och dimman låg som en tjock gröt över sjön.


Vi och Anders o Linnea och några fler stannade kvar hela helgen, så igår när resten åkt hem igen fick vi en lugn och skön dag med en och annan solglimt. Sofia fick upp två gäddor i båten när vi fiskade – David tre! – och under tiden satt Linnea, Danne och David O på altanen och målade med oljefärger.

Nu är vi hemma igen och jag är helt, helt slut. Det är skitkul att vara värd för tjugonio personer på plats i lilla sommarstugan, men det är ju också fullkomligt utmattande. Phew. David har åkt vidare till Jönköping nu eftersom han börjar på radion där i morrn, men innan han for åkte gullot till affärn och köpte fina pioner, mörk choklad, en pariserbulle, Brämhults päronlemonad, en fototidning och det senaste numret av Ordfront till mig för att jag skulle vara all set för en mycket slapp kväll i soffan. Den har varit sjukt skön. Har inte rört mig en millimeter på flera timmar. 

Hoppas ni också hade en härlig midsommar! Oavsett om ni firade den i soliga (har jag hört) östra Sverige eller på den här lite mer regniga västra sidan. :)

10 kommentarer:

Karin Malmsten sa...

Vilka underbara midsommarbilder. Känns som alla "måsten" för stämningen fanns där.

Ann sa...

Även i Värmland sken solen kan jag berätta! (Det gör den ju alltid). Det blir inget P4 GBG för David i år alltså?

Johanna sa...

Karin: Tack! Jamen så var det ju. Man måste inte ha strålande sol för att få sommarkänsla.

Ann: Nope, han ville nämligen kunna välja och vraka bland veckorna eftersom han ska till Spanien, Kanada, Schweiz och Tjeckien i sommar på olika innebandyprojekt. I Jönköping fick han välja helt fritt vilka veckor han kunde vara där och inte, så det funkade bäst med schemat helt enkelt.

Trillingnöten sa...

Vilka underbara bilder! Riktiga ögonblicksbilder av en jättefin dag :)

Sophia sa...

Otroligt fina bilder, som vanligt! Verkar som ni fick en helt underbar midsommar o tältet blev ju kalas :) Ha en bra vecka!

Jojjo sa...

Åh, precis som en midsommar ska vara!

Fifi sa...

En riktig Midsommar, tänker jag spontant!

Colombialiv sa...

Vad roligt att du köpt en Dymo! Visst är det världens bästa apparat?

Och alltså: Lever du i en reklambroschyr för svensk sommaridyll eller? Älskar dina bilder (även om de är svårt hemlängtansframkallande)!

Johanna sa...

Tack och tack detsamma till er alla!

Och Annika: Ja, verkligen världen bästa apparat! Älskar den!

Och nej, lever icke i en reklambroschyr, men varje gång jag åker till Bexet blir det så. Det är så idylligt där liksom. Här hemma är det mer ovanligt kallt sommarväder (fast fint just nu), tvätt och disk överallt och massa saker som behöver göras. Vanliga livet liksom.

Men i Bexet, där är idyllen.

Duktiga Tjejen sa...

Så fint, så fint!