onsdag 13 juli 2011

Bland gösar, loppisar och pelargoner

I oktober hade min brorsa jättekort frilla. Det kan man inte ana!

Även en fyradagarssemester är en semester, speciellt om man åker till Småland. Man hinner med en hel massa sommar på fyra dagar faktiskt. I helgen var vi först en hel drös folk: mamma och pappa, lillebror och hans kompis David, min kille David och min kompis Sofia. Vi fiskade och Anders fick tusen napp - gädda, gös och abborre. Vi plockade blåbär och hittade först bara ett enda och sedan massor. Vi bakade en paj av dem. Vi gick på auktion på en gård och allt kändes som Astrid Lindgren. Auktionsgubben kunde namnet på dem som budade trots att det var alldeles tjockt med folk. Och vi låg på bryggan, vi läste böcker och vi sov ut. I taket på underslafen i våningssängarna satt det en liten, liten teckning av en streckgubbe med ett svärd. Undrar just om det är Edwin eller Anton som satt den där.

Sen vips åkte alla hem utom jag och mamma och pappa. Det var också väldigt härligt, så lugnt och skönt liksom. Vi löste korsord och jag sov en massa (tio timmar per natt, helt galet) och jag läste en massa böcker och en gång tänkte vi springa en runda men sen skippade vi det. 

Semester, helt enkelt.

3 kommentarer:

Sofia/lokalresan sa...

Blåbär är himla gott! Vi hittade också en del häromdagen, och blandade dem i frukostgröten.

Fifi sa...

Det där kallar jag verkligen för semester, för även om det bara var 4 dagar så ser det både avkopplande och roligt ut!

Röda Sten måste ju vara det perfekta stället att ta studenten på, blir lite avis, trots att jag inte ens gick på gymnasiet här. Haha! Blir dessutom lite avis på din brors hår som måste växa med en jäkla fart, medan mitt aldrig blir långt.

Johanna sa...

Haha ja, det verkar växa extremt fort! Fast det är klart