fredag 15 juli 2011

Those hantverkarslarvers.

När jag ändå är i gnälltagen (regnet) måste jag passa på att gnälla lite på hantverkare också. I veckan har vi nämligen haft två målare på besök, som skulle måla om vårt kök. Visst, det är superlyxigt att de kommer och gör det alldeles gratis för att man bor i en hyresrätt, men det var inte världens mest smidiga grej, om man säger så. Detta har hänt hittills:

Fredag: De kom för att hämta en nyckel. Sa att arbetet skulle att ta "tre dagar".
Måndag: De kom och kikade lite i köket, spacklade ett hål eller två och drog. 
Tisdag: De kom inte. 
Onsdag: De kom i tio minuter, spacklade några hål till (inte alla!), och drog. 
Torsdag: De kan ha kommit. Vi vet inte. Det kändes som att någon flyttat på stegen och ställt in en burk av något slag, men väldigt oklart vad de gjort mer. Om alls.
Fredag: De kom på morgonen, och sa: "Vi slänger på ett lager färg nu och sen hinner det nog torka hyggligt innan eftermiddagen. Då slänger vi på ett lager färg till så är vi klara sen. Det är väl skönt för er, inför helgen". 

Idag, fredag eftermiddag, kom de sedan tillbaka, målade ("lite slarvligt" enligt D:s utsago, han är hemma och jag fortfarande på jobbet) och sen GLÖMDE de sätta i sladden till kyl och frys. När D upptäckte detta ett par timmar senare och satte tillbaka den, gick två proppar. Sen dess har han suttit och väntat på någon form av jourperson som ska komma och "kika på't". Så nu missade han festen han skulle ha gått på.

(Nu precis meddelade D att kompressorn gått sönder, jourpersonen hämtar tydligen en frys på sitt jobb som vi kan ha över helgen. Håhåjaja).

mvh: hursvårtkandetvara?_84

7 kommentarer:

Colombialiv sa...

Ah. Sånt där kan verkligen få en att gå under av frustration. Tur i alla fall att det inte är er kyl och frys (dvs att ni inte är ägare till dem och behöver köpa nya...).

Johanna sa...

Jo, det är skönt!

Fick mig dessutom just en liten tankeställare - just som jag skrivit inlägget fortsatte jag på min artikel om torkan på Afrikas horn. Skrev om en kvinna som tvingats lämna sin sjuka bebis att dö vid vägkanten på den långa vandringen från Somalia till flyktingläger i grannländerna.

I-landsproblem KÄNNS ju verkligen störiga ibland, men så blir man påmind om hur bra man har det. Vips, bara så.

Johanna sa...

Det är ju verkligen ett lyxproblem, men jag känner också igen det där. Börjar misstänka att de drar ut på jobben så att de kan ta mer betalt av hyresvärden. Annars är det ju bara dumt.

Josefine sa...

Åh, herregud. Inga Johnnie & Mattias ni haft på besök direkt! Stackars D också. Hoppas resultatet blir bra till slut iaf! :) Ha en fin helg! kram

Josefine igen sa...

Och just det, det är idrottsvetenskapliga jag ska plugga i höst! :)

Johanna sa...

Haha nej verkar inte så. Men nu blev det väldigt fint i alla fall, och ärligt talat är det kanske inte så dumt med ny kyl och frys :)

De vi haft fram till nu var inte direkt purnya.

Fifi sa...

Men fy, vad irriterande! Jag skulle tycka att det var jättejobbigt att gå omkring och vänta på att främmande människor skulle komma och sedan bli skitsne om de inte blev klara när de skulle. Och hur nonchalant var inte det där med kylen och frysen? Hoppas det blir bra till sist!