fredag 29 april 2011

Müsli med juice, någon?

Serviceyrken kan verkligen få en att inse hur märkliga människor är. Jag har ju extrajobbat på ett hotell här i Bern och igår jobbade jag mitt sista pass. Jag kommer sakna medarbetarna och den vrålgoda frukosten, men det finns också en lång rad företeelser jag inte kommer sakna fullt så mycket. 

Jag har listat några av de märkligaste sakerna som hotellgäster mer eller mindre frekvent ägnar sig åt, och kan redan på förhand avslöja slutsatsen; människor är freaks! Såhär kan du göra om du vill irritera personalen: (Samtliga scenarios är copy-pastade direkt från verkligheten.)

* Du står vid buffén och plockar mat. Du kommer till osten. Där ligger en gaffel att plocka med, och då tänker du "den här behöver jag!". Sedan tar du med dig gaffeln till din egen plats. De andra får ta ost med fingrarna. (Freak).

* Eller så står du vid müsslin. Du häller upp. Du ser mjölk och åtta sorters yoghurt, tvekar lite. Funderar. Går sedan fram till juice-behållaren i närheten och fyller din djupa müsslifyllda tallrik med - ja - apelsinjuice. (Freak).

* Du har ätit upp och ska lämna frukostsalen (och är en vuxen människa). Du reser dig upp, oförsiktigt, så att stolen far bakåt. Inte lite, utan uppskattningsvis en meter från bordet. Du rättar inte till den (vem skjuter på allvar inte in stolen efter sig?) (Freak).

* Juicen. Verkar helt omöjligt för människor att bara ta ett glas, fylla det och gå till sin plats. Istället gör folk något av följande: 

1. Ser att glasen är små (det är de!) och kräver att få ett större. Idén att ta en kaffekopp istället har ingen någonsin kommit på.
2. Ser att glasen är små, vill demonstrera att detta ogillas genom att ta fem-sex glas med sig till sin plats.
3. Sist men inte minst har vi de som tar upp ett glas, fyller det med juice, dricker ur och sedan ställer tillbaka det bland alla rena. Händer mycket, mycket oftare än man kan föreställa sig. Freakish!

* Du ser att frukosten serveras fram till 10. Du går ner 09.59, vilket är helt fine. OM du tar allt du vill äta direkt, och sedan sätter dig på din plats. Att plocka åt sig en smörgås, och sen 10.26 komma på att du nog vill ha en till, är inte okej. Då är du ett freak. 

* Du tar med dig dina fyra hundar som lägger sig precis vid dörren där de andra gästerna går in. Du flyttar inte på dem. Du upprepar detta beteende ett par morgnar i rad. (Freak).

* Du gillar ändbitar av brödet. Du hittar bara en. Du ber personalen att skära upp fyra ändbitar till. 

* Du är vänlig nog att ta med dig din disk till diskvagnen. Där ser du en stapel tallrikar, en hink med bestick och så vidare. Du väljer att ställa ner allt precis som det är, och tar då upp ungefär 50% av diskvagnens totala areal med din disk.

* Du ber tjejen i köket att "hålla dig sällskap" medan du dricker ditt kaffe (eller äter din tallrik müsli med juice).

* Du tar med dig dina egna CD-skivor och spelar dem i stereon som står vid ena väggen. Högt. När personalen sänker så smyger du dit och höjer igen. Musiken är givetvis askonstig.

(Freak). (Freak). (Freak). (Freak). (Freak).

Jag skulle kunna ge exempel i all evighet. (Men, i ärlighetens namn är de allra flesta väldigt trevliga, positiva och uppskattande. Det är bara - likt en Idolaudition - roligare att rikta strålkastarljuset mot den märkliga men ack så underhållande delen av människoskaran. Freaks finns det som bekant gott om.)

Behave, peoples!

4 kommentarer:

Colombialiv sa...

Hehe, ja, alltså...

Har du läst http://argabibliotekstanten.blogg.se/ ?
Efter den läsningen börjar man verkligen tvivla på mänskligheten.

Ann sa...

HAHA! Jag har ju jobbat på ett flertal frukostbuffér och jag känner verkligen igen alla gästtyperna. Speciellt roligt med dom som ställer tillbaka sitt urdruckna glas bland dom rena! En till rolig: de som går iväg från ett bord och får det att se ut som om dom är klara, sen blir sura när de kommer tillbaka en stund senare och vill fortsätta äta men personalen har plockat bort från bordet.

Johanna sa...

Haha, tack för bloggtips Annika!

Ann: OH, dem känner jag till bara alltför väl!

Anonym sa...

Juice och musli är väl inget konstigt, tvärtom så är det vanligt i landet där musli "uppfanns" (schweiz), ärligt hur bra passar mjölk eller youghurt med musli, det blir som klister eller spackel.

Det är väl bara i vårt land vi är mjölk och youghurt fanatiker och ska ha mjölk med allt.