måndag 11 april 2011

Aprilhimlen del II: Lördag.


Superhelgen gick från bra till fantastisk i lördags, när vi efter att ha avverkat uteservering på uteservering i stan under dagen åkte till Eichholz för att grilla vid floden. Där i värmen rådde festivalstämning nästan, hundratals grillsugna bernare hade belägrat gräsmattorna med filtar och bikinis, lagt ölen på kylning i Aare och börjat fjutta på eldar som sedan lös upp hela områden framåt natten. 
Gängen med 17-åringar körde bergsprängare och lite för tunna kläder i månskenet (tanten i mig ville säga åt dem att ta på sig varma tröjor) medan de givetvis klokare 25-plus-gängen (vi) grillade över eld på stranden och avslutade kvällen med nakenbad. I alla fall Andy och Janne, vi andra satt orubbligt kvar vid brasan i nån sorts mysighetsbubbla. Insvepta i stickade tröjor och uppvärmda av varandra satt vi där allihop till långt in på natten, drack Feldschlösschen och tittade på stjärnorna. Ack, en sån minnesvärd kväll.

2 kommentarer:

Nicole sa...

Gud så härligt... Det är så fint, hur ni plockar på med best of schweiz såhär på slutet! Ni kommer nog ändå sakna det lite, eller hur? Allt ni gör där verkar nästan lite för bra för att vara sant =)Tänk vad lite man visste om landet innan! Jag trodde nog det var som ett grått och fult tyskland. Men jag har nog fel om tyskland också då förmodar jag.

Johanna sa...

Haha, ja den senaste tiden har det verkligen varit idyll 2.0 här nere. Och ja, såklart kommer vi sakna ihjäl oss. (Men känns MYCKET fint att komma hem, förstås).

Vi får helt enkelt åka hit igen då och då, och då kan vi ju ta med er också till exempel. Snart ses vi!