måndag 7 mars 2011

Äue gäu!

Föreställ er sinnebilden av Schweiz. Alpstuga i trä, ost, alptoppar, kor, choklad och fondue - hamnar vi kanske där någonstans? Allt detta i kombo väntade oss när vi kom till Phillips stuga i lördags kväll. I bottenvåningen av huset låg en ostbutik som Pippos morföräldrar ägt i massor av år, vid trappan stod en gigantisk ko-staty (som kunde råma). Såklart.

Efter en go vin-choklad-och-sällskapsspelskväll vaknade vi på söndagen upp till en tokfin utsikt med blå himmel och snöklädda berg så långt ögat nådde. Skidåkningen var uhuerä geil hela dagen: vi åkte mycket men hann också ta paus tre gånger, vilket verkligen inte ska underskattas. 
Schweizarna kan nämligen det här med skidpauser. Allt möjligt gott serveras i de små stugorna i backen: kall öl om man är varm, varm dryck med sprit om man är kall. Här besitts verkligen kunskapen att blanda vad som helst med sprit. Man kan exempelvis få kaffe med plommonlikör, varm choklad med Amaretto eller te med Jägermeister. Till exempel.

Pippos kusin Läebbi anslöt och på kvällen käkade vi fondue i stugan. Någonstans halvvägs in i ostdoppningen kom det fram att både Pippo och Läebbi älskat Roxette under hela sin uppväxt. Lyckan! Efter att ha lyckats ansluta en laptop till ett nätverk med namnet "Cheese" youtube:ade vi därför Roxettehits och sjöng allsång i flera timmar. Det var väldigt fint. Spontansjunga i grupp måste vara en av de bästa sakerna man kan göra.Inga kommentarer: