måndag 7 februari 2011

Mürren

Det bästa med att bo i Schweiz är att om man har en dag över med inget speciellt planerat, så kan man spontanåka till alperna och åka skidor. Det är helt sinnessjukt lyxigt faktiskt, jag vill hoppa lite jämfota och nypa mig i armen och sånt när jag tänker på det.

I fredags morse låg jag och D sömndruckna i sängen och klurade på om vi skulle orka dra iväg på en skiddag eller inte. Absurt att man ens funderar över det. Vi ångrade inte precis att vi åkte...


Det är inte omöjligt att just Mürren är det allra vackraste av "våra" skidorter här i Berner Oberland. Vyerna är liksom svårslagna.
Förresten, längst uppe på Schilthorn -  den högsta toppen - finns en roterande restaurang som heter Piz Gloria. Där spelades en Bondfilm in 1969. (Restaurangen syns som en liten prick i högra hörnet på bild nummer två ovan.) Den svarta pisten som börjar där uppe är precis så brant som det sägs. Brant och väldigt go.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Tack för påminelsen, när jag såg ditt inlägg kom jag ju på att du faktiskt har rätt. Så jag ändrade lite snabbt och hoppas att allt för många inte har sett mitt inlägg ;) Ser att ni också passade på att njuta av alperna i helgen, vädret var ju helt fantastiskt! Detta kommer man ju verkligen sakna när man drar hem till Sverige. Jag åker hem redan den 6:e mars, men Alex blir kvar lite längre.... om det bli någon månad längre eller år.... det visar sig inom de närmaste veckorna ;)
Kram på dig

Anonym sa...

Oj då jag skrev ju inte att det var från mig förra inlägget.... Det var i alla fall från Lisa som du även kanske förstod =)

Johanna sa...

Hej Lisa! Jag förstod att det var du :) Ja, kommer sakna ihjäl mig efter alperna när vi flyttat hem. Man har liksom vant sig vid att ha dem nära till hands..

Spännande att se vart det blir av Alex nästa säsong! Kul att du fått jobb därhemma, grattis till det.

Hoppas vi hinner ses något innan du flyttar hem!

Sophia sa...

SJUKT vilka bilder alltså, otroligt vackra o vilken dag ni fick! Ska försöka upp snart o sätta mig i första bästa solstol, då brädan får ligga kvar här hemma... :) Ha det underbart på jobbresan och lycka till! Ses vi snart o vi får ladda inför Bernkväll ;)

Kram kram

Johanna sa...

Ja, trist att du inte kan åka, men det är inte helt fel att åka och sätta sig i en solstol heller, med den utsikten! Tur att det finns alternativ.

Bra initiativ med cupfinalspeppkvällen, låter kanontrevligt. Kram kram

Erik W sa...

Hit vill jag! Nu bokar jag det. Johanna säger att hon är väldigt sugen på en jävligt stor übåt på den snurrande restaurangen följd av störtlopp i den där svarta pisten.
Mindre än en månad kvar nu och jag är svinpeppad!
Kram!// Erik

Johanna sa...

Gött! Gillar att ni är peppade, vi med!