söndag 7 februari 2010

Svenskinvation

Det bor ganska många svenskar i Schweiz, inte minst sådana med innebandy-anknytning. Och vi umgås visserligen en hel del med svenskar här nere. Men igår slog nog svenskumgänget alla rekord! Linda hade galej hemma hos sig och vi var inte mindre än elva svenskor samlade på ett och samma ställe. Elva svenskor och en Jens. 


De andra männen var på annat håll, exempelvis var en krasslig Daniel tillsammans med David och Andreas hos oss och spelade tv-spel. Jag misstänker att de var nöjda med det. (Chips och rollokola-rester tydde på detta).

Efter förfesten åkte vi till ett ställe som heter Barstreet, ett tillfälligt fenomen i Bern. Barstreet är en gigantisk mässlokal ompimpad till, tja, en gata med miljarrrder barer helt enkelt. Roligt även om känslan, trängseln, hettan, svettodören, det unga klientelet och den tillfälliga atmosfären påminde lite om att vara tillbaka på ett Partille Cup-disco anno 1999. Men jag hade en grym kväll och till er som var där: skitkul att träffa er!
Och just det, schweizarna kan ju det här med att fira sina traditioner. Om två veckor (?) infaller något som heter Fassnacht, en högtid då alla klär ut sig, och igår eftermiddag tjuvstartades detta av nån anledning där vi bor. Som från ingenstans uppenbarade sig plötsligt en parad av hundratals utklädda människor med instrument på gatan utanför vårt fönster. De gick runt, runt, runt kvarteret och barnen slängde konfetti som vildar, ungefär som på Zibelemärit. Jag och David tittade förundrat på från sovrumsfönstret.


Inga kommentarer: