lördag 27 februari 2010

Besök av Jihdarna!

I veckan har vi ju haft besök igen, himla skoj. Den här gången av Johan och Jorun Jihde som själva bott här i tre år (Johan spelade i Wiler mellan 2000 och 2003). De kom som sagt i lördags kväll, och i söndags drog vi iväg och åkte langlauf. Andy kunde som alltid fixa utrustning att låna, väldigt bra för oss!

 

Det var faktiskt väldigt kul. Och gott med fika! Sen väntade oss världens rysare. Köniz mötte Tigers i den femte kvartsfinalen och det stod 4-4 när slutsignalen ljöd (efter att Köniz hämtat från 1-4-underläge). Det blev förlängning i hela 20 minuter, utan mål. Sen straffar. Jag höll andan så länge att jag höll på att svimma när Köniz till slut vann och vi hoppade runt av lycka. Phew, vilken pärs! Firade allihop med middag på Altes Tramdepot. 
En dag ägnade vi åt att besöka Obergerlafingen, Jihdarnas gamla hemtrakter. Våren kom den dagen och vi käkade lunch på en fin parkbänk i solen i mysiga Solothurn.

 

Det har också blivit lite skidåkning, den här gången i Schönried där vi mötte upp J & J:s schweiziska vänner. Tyvärr saknade vi den sedvanliga turen med vädret. Det snöade och regnade under dagen, men kom också en och annan solglimt. Första åken var väldigt speciella: det hade snöat säkert två decimeter sedan de pistade backen så det var som att åka offpist, fast in pist. Rätt skoj! 

 

Vi gjorde lite smått och gott under veckan, gick på bio och käkade massa Raclette till exempel. På Raclettegrillen steker man kött och under grillen smälter man ost i små hållare. Sen äter man, och äter och äter. Det tar rätt lång tid och smakar uhuuuere gut.Johan och Jorun, tack för en jättekul vecka! Och tack för fläskfiléerna! Man måste nästan ha bott här för att förstå vilken fantastisk present två frysta fläskfiléer är. :)
___________________________________

Idag har våren kommit till Bern på riktigt, hur gött som helst. Vi har haft picknick i solen ute på en åker med Linda och Daniel och laddat upp ordentligt inför kvällens MYCKET spännande match. Vinner Köniz ikväll blir det en sista avgörande kvartsfinal på hemmaplan i morgon. Vill ni följa matchen kan ni göra det här (den börjar klockan 20).

Inga kommentarer: