måndag 21 december 2009

Bland snöflingor och spårvagnar.
En av de bästa sakerna med att bo någon ny stans, är att komma hem. De här dagarna i Göteborg har varit fyllda av många bra saker. Det har varit sköna minusgrader och sol som fått snön att glittra och glimma och gnistra på marken, och jag hunnit med väldigt mycket - och väldigt många. 
Jag har fikat på Garbos med Malin, Björn och Emma, druckit öl och ätit gratismat med Johanna, Erik och Martin L, passat underbaraste Klara en hel lördag med mamma och hängt en lördagkväll hos Johanna där jag fick höra om när Emma oavsiktligt orsakade en utrymning av ett ställe då hon "råkade" spraya lite pepparspray under bordet.  Och så har jag catchat upp ordentligt med Nic och Sofia, och fikat med Johan och Ted, på Garbos igen. Och idag har David anlänt, hurra!


Det har varit snö och kallt hela tiden, men i morse när jag vaknade hade det kommit sådana där drivor, så att jag fick vada i djup torr snö till bussen och allting var alldeles alldeles tyst och ljuvligt. Så bra tajmat inför julafton. Och att bo hemma* innebär väldigt många goa saker, till exempel får man en massa jättegod vällagad mat hela tiden. Jag klagar verkligen inte på tillvaron just nu.


* lillebror Anders och hans kompis hyr ju vår lägenhet nu, så jag och David bor hos mamma och pappa över jul och nyår.

5 kommentarer:

Sophia sa...

GOD JUL! Passar på att skriva nu innan jag åker till Övik där jag inte har tillgång till internet.. :) Verkar som ni har det vitt och underbart i söder oxå, njut ordentligt. Kram från Norrland

Johanna sa...

Tack detsamma! GOD JUL!

Anonym sa...

God Jul pa er! kram/pascal

Johanna sa...

Pascal; Frohe Weihnachten (ein bisschen spät..) und frohes neues Jahr!

Wir treffen uns bald wieder in Bern.. kram kram!

Sophia sa...

Snabb kommentar innan sömn.. :) Har det kalas hemma o julen varit kanon, ska snart komma ett inlägg ;) Har fått SÅ mycket snö här uppe, underbart vackert är det. Hoppas ni mår bra o har det skönt! Angående sprutan.. Tog den här hemma i Sverige i tisdags. Var lite tveksam till det, att ta den överhuvudtaget dels pga det du skrev: vill inte vara sjuk här hemma. Men men enklare tror jag att göra det här hemma än där "hemma" :) Och min förkylning tror jag fanns i kroppen redan innan... Så lycka till! Kram