lördag 11 oktober 2008

Kokt stekt ägg och stekt kokt ägg.

Jag är väldigt nöjd med aktivitetsmängden jag producerat den här veckan. Först ut var onsdagsöl med fyra tjejer från DN, på Pressklubben som är nån sorts hak för journalister. Det var mycket ljusare än jag föreställde mig ett hak för journalister, och ölen var ganska dyr. Vi pratade och skrattade jättehögt, det märkte vi varje gång vi blev lite tysta och hörde att alla andra förde väldigt lågmälda samtal. I torsdags var jag och resten av lägenheten hos Kristoffer Bergström på middag. Alltså riktig middag, med förrätt och riktig mat som huvudrätt. (Med potatis! Sjukt gott och sjukt vuxet). Kristoffer fick sex mörka ckokladkakor av oss i present. Han sa att han inte gillar choklad men jag tror att det var en lögn.
Förrätten bestod av ett vetenskapligt experiment. Kristoffer hämtade en bricka med en handduk över, och såg väldigt hemlighetsfull ut ända till han annonserade vad vi skulle ta reda på. Vilket är godast -stekt kokt ägg, eller kokt stekt ägg? Jag röstade på stekt kokt ägg, såklart, eftersom det är mest likt kokt ägg och det är den enda sorts ägg jag gillar. Stekytan runt den, som lossnade, var intressant. De andra gillade dock det vattniga kokta stekta ägget bättre. Det var en väldigt bra kväll.
Igår hade jag inte tänkt göra något alls, men Sofia övertalade mig, så jag tog med Ebba hem till Sofia på förfest med hennes klasskompisar. De pratade ganska mycket om blodkroppar och sjukdomar man kan smittas av från döda människor. Och att de ibland får visa brösten för sina handledare när de gör praktik. Sen gick vi till Södra Teatern och det var ett bra ställe med kraftiga afrikanska musiker på scen och fin utsikt över Slussen, vattnet och stan.

Om en timme och fyra minuter kommer David hit. Jag längtar väldigt mycket.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej söta fina braiga Johanna! jag har ju varit inne här ett par gånger men jag är sämst. varför har inte jag lämnat någon kommentar!!?? Jag vet inte? Jättekul att du läser min blogg i alla fall. Jag ska bli bättre på din. Hoppas du har det bra i vår huvudstad. Kan inte du komma ner hit och skriva ett reportage om Mocambique och de ökande priserna på mat. Japp då var det bokat.
Puss Charlotte

Anonym sa...

Det där med ägg är nog bland det äckligaste jag kan tänka mig! Stekt kokt ägg, jag hade hellre ätit rutten kaviar eller något annat. Jag beundrar ditt mod, Johanna! Du har alltid varit en kvinna med kurage. Snart ska jag svara på ditt fb-mess och så kan vi göra upp storslagna planer för framtiden. Kyss!

Johanna sa...

Lotta: Du, det är ingen dum idé! :) Jag börjar ju på DN Utland nästa vecka.. ;) Vad kostar en biljett? haha.
Om inte annat så kan vi väl mailas lite för jag tar gärna lite tips på bra aktuella saker att skriva om.

Johanna: Det var faktiskt inte så gott, nej. Men kul! Ja, de storslagna planerna låter utmärkt.