tisdag 13 december 2016

Tre punkter

Vabbar igen, mini har feber. Vi gick till förskolan ändå en sväng igår eftermiddag för vi KUNDE ju bara inte missa Nils första luciafirande (obs, han mådde alltså ganska bra, var feberfri osv). Nils var pepparkaka och alla barnen sjöng så fint jag smällde av av gull. Och så hade jag glömt trycka till korken på termosen så att vi spillde kaffe över halva förskolehallen inklusive min kamera mitt bland alla miljoner barn- och föräldrafötter. Det var inte riktigt lika härligt. Jaja.

Vad som mer hänt i veckan är att jag blivit besatt av Skam. Är snart klar med säsong två på NRK och vill aldrig att det ska ta slut. Det har också fått mig att börja prata norska (eller låtsasnorska) här hemma, för det är ju ett sånt vansinnigt härligt språk, ikke sant? Jag går och upprepar olika fraser för mig själv, tror det kanske är Bergen-dialekten som är härligast?

Och punkt tre i nyhetsflödet från Landsvägsgatan är att jag äntligen kunnat börja träna igen efter maratonförkylningen. Gick ut och sprang en kväll med mina nya trådlösa hörlurar som Axel tipsade mig om att fynda på Black Friday och han vet fasen alltid vad jag behöver. "Jag behöver la inga nya hörlurar?" sa jag och sedan visade de sig vara det bästa jag köpt på evigheter. Sprang några kilometer och var beredd på att känna mig svag svag svag, men kände mig bara lycklig. Hörde inte ens flåset mitt (norsk ordföljd, neppe en tilfeldighet da!). Sprang nästa dag också (fast på löpband, så att jag kunde kolla på Skam samtidigt, förstår ni vilken win?). Och nästa dag. Känner mig obeskrivligt träningspepp nu, såsom bara en maratonlång förkylning kan få en att känna. Sjunk till botten så att du kan spjärna emot uppåt igen. Äntligen. Tänker aldrig mer bli förkyld nu.

4 kommentarer:

4everfine sa...

...och vad var det för magiska hörlurar, undrar en då lite försynt? Har du länk? :)

S sa...

jag undrar också om lurarna? köpte trådlösa från urbanears men de känns ibland lite tunga när jag springer.

och skam! ja! ska sträckkolla på andra säsongen som släpps på svt idag. älskar och vill också prata norska! dock lite svårare för en skåning än göteborgare antar jag :)

Hanna sa...

Mysigt med första Lucia-tåget med en liten pepparkaka! <3

Säsong 2 och 3 av Skam är båda fantastiska (var inte lika såld på första). Tips tips att följa http://skam.p3.no också, men kanske knepigt att göra utan att det blir spoliers? Men testa när säsong 4 kommer ut, väldigt intressant format med allt bonusmaterial i form av konversationer, instagramkonton osv.

Johanna sa...


Förlåt för sent svar om lurarna, men det kommer här: De jag har är också Urbanears (Plattan ADV Wireless Black). De kan säkert börja kännas tunga om man springer så långt som du brukar göra S :) För mig funkar de toppenbra! Axel som ju också springer dunderlångt önskar sig ett par Jaybird x3 (eller nåt sånt?) i julklapp, gissar att de är väldigt bra också. Kanske något att testa för dig? Den modellen kommer först i början av nästa år tydligen (så han önskar sig alltså presentkort eftersom de inte finns än).

Här är iaf mina: https://www.urbanears.com/ue_se_en/plattan-adv-wireless

Och Hanna: Håller med, gillade också säsong 2 och 3 allra mest. Och ska absolut följa med i resten av materialet när säsong 4 kommer så att man kan göra det i realtid liksom.