fredag 16 december 2016

Friyay

Alla gör en fredagslista idag så då gör jag också en fredagslista.

Sämst i veckan hittills:
När Nils ramlade in i något (jag såg inte ens) igår morse och slog upp läppen på insidan så att det kom massa blod när vi skulle gå till förskolan. Buhu.

Att vi haft många strider med barnet av typen "Nils vill ha en ny blöja men ABSOLUT INTE ta av sig pyjamasen" (svårt att byta blöja då), "Nils vill bara äta dadlar med kärnan kvar i" etc, osv, mm. Aldrig känns väl ens tålamod mer ändligt än i dessa små stunder. 

Och att vårt badrum för några timmar sedan började stinka enormt äckligt. Trodde först att antingen Axel eller vår kompis M som han nu gått på konsert med var mer än lovligt risig i magen. Men det måste ha blivit stopp i avloppet på något vis? Min lust att gå och fixa detta innan jag kör ner mina små labbar i godisskålen: nollkommanoll. 

Bäst i veckan hittills:
Att jag hade en sån jädra go liten pratstund om förskolan med min unge på läggningen nyss. Känns som att mycket av pratet kommer nu, det var som att han blev förvånad själv av allt han kunde säga. Hjärtemoji på den!

Att jag fick finluncha idag med Johanna, Malin och Emma. Inte precis varje dag den här kvartetten är samlad.

Att vi skickat in ÅRETS SISTA NUMMER av Två Dagar. 39 nummer, ett i veckan, paus en enda lördag förutom sommaren. Nu är vi skikkelig värda ett jullov ass.

På bäst-listan skickar jag även in påsen från Lakritsbutiken som Axel köpt till mig ikväll för att han skulle bort. Han köper alltid någon genomtänkt gotta till mig när han ska bort, vilket är så mycket fint, och jag vill verkligen göra detsamma men brukar väldigt ofta glömma det. Men jag kanske är bra på något annat? (Hoppas!)

Hur jag trodde att veckan skulle bli:
Träningsintensiv. Trodde att jag skulle träna fyra gånger (HAHA! Det var inte igår jag fick till fyra träningar på en vecka, direkt). Istället fick jag ont i halsen igen. Jaja. 

Det här tänker jag på:
Allt fruktansvärt som sker i Aleppo. Och på hus med stora härliga vardagsrum med plats för ett långt matbord och många människor. Sen tänker jag på hur privilegierad jag är som har möjlighet att tänka på hus med fina vardagsrum, och på julklappar, och som bara kan stänga av världens elände när jag "inte orkar ta in mer". Alla kan ju inte det precis. 
Känns också som höjden av menlöshet att sitta och reflektera över hur "privilegierad men maktlös" man är i detta, för det hjälper ju inte (!)

Det här klär jag mig i:
Under vabbdagarna i början av veckan körde jag nog mest mina grå mysbrallor som jag är glad över att ha hittat igen. På jobbet tors-fre har jag dock haft riktiga kläder på mig. 

Till helgen ser jag fram emot:
Hänga med min lilla familj. Få handlat lite julklappar för att känna att allt är på banan. 

Det här är planen för helgen:
Ikväll ska jag ligga kvar här i soffan där jag just kollat några avsnitt Skam och läst ut min bok ("Alltid lite till" om boxaren Frida Wallberg som min kompis Malin skrivit. SÅ HIMLA stark bok. Förstår verkligen varför hon blivit så hyllad av alla recensenter. Tips till er alla.)
I morrn ska jag och Nils åka till Nicole och hänga med henne och Ella på förmiddagen. Sen har vi en helt oplanerad kväll. (Eller, vi har planerat att ägna lördagskvällen åt att "ha fredagskväll", det vill säga äta chèvrepizza och kolla På Spåret.)
På söndag ska jag handla julklappar med mor min på stan, sedan ska vi möta upp pappa, Nils och Axel och gå på Jul på Liseberg. Är sjukt peppad på detta! Julen, nu kan du få välla in över mig. 

I lurarna:
Alla möjliga poddar, som vanligt. Denna veckan några avsnitt Alex och Sigges podcast som jag faktiskt aldrig lyssnat på förut, podden Alla våra ligg, ett par (gamla) avsnitt Värvet och p3 Dokumentär om Carema-skandalen. (Herregud kom på nu att jag glömt lyssna på USA-valpodden i flera veckor, för den görs väl fortfarande? Hurra, kommer ha flera avsnitt att lyssna in!)

På tv:n:
SKAM! Hela tiden! (Okej inte så mycket på tv:n men på datorn. Älskade säsong 2 och Noora. Som Onekligen skrev: Stil- och livsförebild. Är nu i början av säsong 3, på NRK.)
Midnattssol. 
Jorden runt på sex steg. 
The affair s3. 

Det här dricker jag:
Just i denna stund: Nån limited edition julversion av Ginger Joe. God! I övrigt: mjölk, vatten och julmust. 

Det här äter jag:
Blir ju ett rättså långt svar om det ska täcka in hela veckan.. Men jo, det har blivit en del ihopsvängda pastor i veckan. Och paj x3! 

Mest av allt önskar jag mig:
Bra idéer till julklappar. Ett långt jullov. 

2 kommentarer:

Den där om Jenny sa...

Midnattssol! Är den något att hänga i granen?

Johanna sa...

Å både och! Den är välgjord och har ganska intressanta karaktärer och är inspelad i en magiskt vacker miljö, men rättså mörk och ångestframkallande och med ibland onödigt brutalt våld, tyckte jag.