fredag 30 december 2016

Julen 2016

Jag har ju alltid älskat jul men alltså, med en snart tvååring i familjen har den ju tagit sig till helt nya nivåer av kul. Nån som tror på tomten igen liksom! Magin!

Vi började firandet hos mina föräldrar den 23:e, med min bror och hans tjej också. Alla sov över. Allt var väldigt härligt förutom att jag fick bihåleinflammation, otroligt oskönt. Men överlevde. När vi hade vaknat och kollat sista avsnittet av julkalendern med Nils (visst var den fin i år?) hade vi julbordsbrunch. Och sen kom tomten - pappa var världens finaste i vit päls och blev så varm att glasögonen immade igen. Nils tyckte att han var spännande och vågade sitta i knäet. Pratade mycket om detta sedan. Han fick så fina saker, till exempel tåg till sin tågbana och en fantastisk tröja som mamma stickat - igen! Blev så glad. Axel har beställt en likadan men med mörkare nyans till sig själv av mamma, jag längtar redan efter gullnivån som kommer uppstå när de kan ha sina tröjor samtidigt..! Mon dieu.

När Nils sov middag hade vi utdelning av resten av klapparna. Det kändes som att alla blev väldigt nöjda och glada - jag blev det i alla fall verkligen. Vi borde ju kanske egentligen skala ner på julklappar mellan oss vuxna i denna antimaterialistiska tidsålder men det ÄR JU SÅ ROLIGT också. Det är ju det. Mitt i allt dök också min bästis Sofia in en sväng som hon brukar med ett jättelass julgodis.

Efter Kalle Anka åkte Anders och Linnea vidare till hennes föräldrar, och då åkte vi andra till Axels familj. Det är tredje året i rad våra föräldrar/familjer firar ihop på julafton och det känns himla lylligt för oss att de vill göra det.


Vi sov kvar på Paradisgatan och den 25:e var det dags för dag tre i den här julraketen: fir med Axels bror med familj. Nils hade dösköj med sina kusiner, sprang runt med sexåringen Gustavs Pokemon-tröja som klänning och hade fnissfest i soffan med Lilly. Även här var det paketbonanza utan dess like, känner mig mycket bortskämd. (Tack <3 p="">

Sen var det mellandagar och vi åkte till Bexet. Det var ingen snö. Men stormen Urd kom ju med regn och blåst och gjorde det extra gott att sitta inomhus och kura vid brasan. Vi somnade på soffan i omgångar, sådär ledighetsdäckade som man bara blir på semestern. Nils kastade stenar i sjön och ville som alltid vara nära - nej i - vattnet och började prata en himla massa mer än tidigare. I hela långa meningar plötsligt. Och så gick han och lade sig på rygg i sängen bredvid sin morfar, drog upp täcket till hakan och började låtsassnarka.
(Observera den mammastickade tröjan på bild två nedan (så fin!))


Nu är vi hemma igen. Igår hade vi en storhandla-städa-dag, det var väl inte svinroligt direkt men behövligt. Jag tänker mig alltid inför helger eller annan ledighet att vi ska ha tid att göra en massa utflykter och sånt hela dagarna så när jag i stället går omkring på Coop Sisjön och letar efter nån röd pesto som inte går att hitta, ihop med tusen andra nyårshandlande människor, är jag kanske inte helt i mitt esse. Men men. Nu är det gjort!

Ikväll ska vi på barnfritt för-nyårsfirande med ett gäng kompisar - middag och sån där mordgåta. Jag är ju sämst på att agera i karaktär men det kanske man inte måste så mycket. Hoppas inte. Hoppas på att vara den som blir mördad och sen kunna gå runt och fnissa åt de andras teorier.
Och i morrn är det nytt år och galej hos Andy och Linnet.

Så, det var julen det. Den kändes helt ostressig på ett oväntat sätt och det uppskattade jag mycket. 

1 kommentar:

Arne sa...

Så himla fin tröja, önskar att någon i min närhet (eller jag!?) hade kunnat sticka så bra. Gott nytt år! kram