söndag 24 januari 2016

Premiärhelg!

Fredag kväll och jag var trött som en död. Hade tänkt ta med Nils på ett event på Linns frilanskontor Taket efter jobbet men vi styrde om planerna i dörren och gick förbi 4 gott istället. Nils somnade tidigt och sedan drack jag och Axel öl i badrummet och pratade om veckan - han i ett rosa Lushbad och jag sittandes på toalocket. Älskar badrumshäng. Mat godis chips På spåret, sen valde jag att somna med ansiktet inborrat i Elsa i soffan medan Axel läste bok. (Han är redan uppe i fyra böcker sedan årsskiftet, jag en, så måste lägga på ett kol för att ligga bra i fas för det här 30 böcker under 2016-målet.)

Den ovanliga tröttman berodde nog mest på att det igår var premiärlördag för första numret av Två Dagar! Det firades med tårtor i GP-huset i fredags. Nysatsningen på Två Dagar innebär att den blir mer som ett magasin nu, mindre i storlek och med ny form och bra papper. Jätteskillnad. I första numret har vi bland annat ett reportage om klimatsmart tänk när finkrogarna i Göteborg börjat använda bifångst som tidigare bara hivades överbord ute till havs, porträtt på Fredrik Önnevall - journalisten som förra året tog en syrisk flyktingpojke till Sverige under inspelningen av SVT:s Fosterland, och en krönika av Navid Modiri som handlar om att alla frågor om integration måste få ställas, även de som är dumma. Och mycket mer, förstås.

Här svarar jag och min kollega Per på lite frågor från GP:s chefred Cecilia Krönlein.

Det känns sjukt kul att folk äntligen ska läsa, men också lite sårbart och läskigt. Vi vill ju så gärna att folk ska älska vad de ser. Vill inte nöja mig med någonting mindre än det.


Hur som helst. Igår kväll hade vi Ted och Mania på middag och inatt hade Nils den goda smaken att sova tolv timmar. (Efter att ha vaknat fem två morgnar i rad var det väldigt, väldigt välkommet.) Så nu har vi en lugn söndag och jag känner mig till min förvåning närapå utvilad. Axel är iväg och fotograferas för någon tävling som hans frisör ska ställa upp i (Frisören: Kan jag få göra vad jag vill med ditt hår och skägg? Axel bara Javisst.) Nils sover sin långa lur (som sedan Axel tog över föräldraledigheten är två eller TRE timmar mitt på dagen) och jag ligger i soffan, mölar julgodis som aldrig tar slut och sträckkollar The Affair på HBO. Sen ska vi ner på stan en sväng och avsluta dagen med att fira min svärmor som fyller år. Bra söndag!

(Helgens absolut SÄMSTA: Att mina föräldrar fått influensa! Fy farao. Vill bara åka hem och pyssla om dem men vågar inte eftersom jag verkligen inte kan bli sjuk just nu. Mapa, om ni läser: krya krya krya krya <3 p="">

2 kommentarer:

Colombialiv sa...

Wow! Grattis till första numret!

Johanna sa...

Tack!