söndag 1 november 2015

Sex mil på ett berg

Ibland tänker jag att en borde bo i Skåne för det är så knäppt vackert. Vackra hus, vackra miljöer, vackert med hav överallt. Och även om vi kanske inte sannolikt kommer flytta till Skåne fick vi i alla fall hänga där i helgen i några dagar när Axel sprang Kullamannen.

Vi bodde på Grand Hotel i Mölle, ett vitt sagoslott längst upp i bergssluttningen med smashing view över havet. Eller, i själva verket bodde vi i annexet som låg hundra meter bakom den slottslika byggnaden, i ett enormt hus som kändes tomt och lite spöklikt såhär på hösten. Men det gick fint det med. Kände mig som Stig-Helmer när vi letade rätt på huset vi förpassats till och kånkade våra väskor upp för trappan.
På lördagsmorgonen gav Axel och hans kompis Pär sig av för att springa sina sex mil i jättebrant terräng (plats för några utropstecken här!). Alltså sextiosex kilometer, upp och ner i skogen i så branta backar att de ofta måste klättra med både fötter och händer. Helt normalt. Medan de svettades sina nio timmar (springa i nio timmar?!) tog jag och Nils en långfrulle, promenerade runt i ett idylliskt höstlandskap, kollade på havet, åt chips och godis till lunch (jag, inte barnet) och tog oss en tupplur på hotellrummet. Ungefär lika sportigt... Men framför allt klurade vi ut när Axel och Pär skulle passera på ställen dit vi kunde ta oss och så stod vi och hejade längs vägen. Lämnade nypåfyllda nötkräms-tuber till dem och annat viktigt. Det var skoj!

En bra grej med att Axel är en sån himla superlöpare är att jag och Nils kan passa på att åka med till såna här roliga ställen. Försöker nu kolla vilka lopp som går på platser i världen jag gärna vill åka till. Den här aspekten kanske till och med kan få mig att börja traillöpa, vem vet? Jag är faktiskt SUPERSUGEN (ej ironisk), men har hittills bara vidtagit följande åtgärder för att närma mig denna uppgradering av personligheten: 1. Tänkt mycket på traillöpning 2. Lyssnat på en löparpodd 3. Läst tre böcker om löpning. Vad jag ännu inte gjort: 1. Börjat löpa. Kör bara på med min spinning. Men men, det kommer nog any day now. Har det på känn.

Här kommer i alla fall en bildkavalkad från Kullahalvön!

7 kommentarer:

S sa...

Vilken superman han är, din man! Jag blir sjukt inspirerad! Säg till honom att åka till fjällen och springa Axa Fjällmaraton i augusti, det blir kul! ;-)

Johanna sa...

Å ja han är sugen på den tror jag. Verkar ju helt fantastiskt att springa i fjällen! Lovar att säga till om han bokar in sig på den..!

Jenny sa...

Sånt jäkla belgian blue-lopp! Jag som funderar lite lätt på något fem kilometerslopp i sommar..?

Emma Esteban sa...

Så sjukt impad! Och det är såå fint där. Vi har varit på bröllis på Grand hotel och också bott i det där annexet! :)

Karin sa...

Trots att jag borde bli inspirerad till att börja springa med tanke på alla fantastiska naturbilder så var det godis som fick mig. Blev så akut supersugen på svenskt lösgodis!!!!

inte skyldig sa...

Asså du är så himla härlig.

Johanna sa...

Jenny: Jamen precis. Känns ju skoj när de springer TIO GÅNGER längre än vad som känns rimligt för egen del.. well.

Emma E: Haha, roligt! Annexet: aningen billigare, aningen sämre :) Men vi hade iofs världens största balkong, som en altan. Det kändes ju flådigt förstås.

Karin: Hehe förstår det. Åk till Ikea. Eller kom hem till Sverige ett litet slag?! ;)

Inte Skyldig: Haha. Durå! (Och så hjärtpuss-emojin. Borde finnas emojis även på datorn)