söndag 8 november 2015

Papi x2

Fars Dag idag, den första Fars Dagen som jag firar två pappor. Min egen och min sons.

Dels pappa Lennart, segelflygarn, klok som en bok och snällare än Bamse. Som älskar sina katter, lakrits och skugga. Som blir tokig på att det inte finns någon instruktionsbok till iPhonen men som vet nästan allt som går att veta, om allt. Pappan som har de tryggaste händerna och det varmaste hjärtat.

Och så Axel. Den finaste pappa jag någonsin kunde ha valt till mitt barn. Axel som höll Nils så försiktigt de där första timmarna att han fick träningsvärk sen, och som satt där i fåtöljen på BB och viskade i Nils öra om livet. Som alltid kommer att fortsätta viska i hans öra om livet. Axel som är modig och stark och har ett litet blödigt kaninhjärta på samma gång. Som står upp för det som är rätt. Som spelar hög musik för Nils i köket och som får honom att kikna av skratt som ingen annan. Som alltid ser till att vi har det bra och aldrig släpper taget.

Ni två, papporna i mitt liv. Ni har mycket gemensamt och jag har tusen anledningar att älska er. Tack för det.


Två viktiga PS!
1. Svärfar Leif, jag räknar in även dig här, bara så du vet.
2. Mamma! Jag har en alldeles otroligt fantastisk mamma också. Hon är lite mer restriktivt inställd till att finnas med så mycket på internet bara, så om jag skrivit mindre om henne på sådana här bemärkelsedagar är det därför! (Vet inte ens om jag gjort det, men kanske? I alla fall: mor min, du är guld.)