tisdag 9 december 2014

Säg upp er inför sommaren istället?

Hör på nyhetsmorgon om "den stora barnmorskebristen" i Göteborg. Att situationen för dem som arbetar på Göteborgs förlossningsavdelningar är så kass att många av de erfarna barnmorskorna sagt upp sig under hösten. KUL ATT HÖRA! Verkligen.

I inslaget stod också en ung tjej som säkert är duktig men inte direkt personifierade uttrycket "trygg" med sin kommentar om att de nya verkligen behöver hjälp och stöd från de äldre barnmorskorna, de som varit med länge. De som alltså inte finns kvar längre för att de sagt upp sig. Och så verksamhetschefen, som "inte ville ställa upp på en intervju".

Jo men det blir ju skoj det här med förlossning i mars...

8 kommentarer:

Fifi sa...

Håller tummarna för att situationen blir bättre tills dess!

Johanna sa...

Tack! Jag med.

Mirijam sa...

Jag födde ju mitt i en sommarkris där det snackades om att alla förlossningar var fulla och det var KAOS och PLATSBRIST och fan och hans moster på löpsedlarna, men fördelen (och då självklart också nackdelen) med vårdpersonal är ju att de ändå lyckas lösa det och speciellt på större orter som våra. Jag är svinnöjd med att föda i april innan alla semestrar drar igång, tänk så istället om det blir nervöst!

Johanna sa...

Å bra tänkt M! Ska fokusera på det! Det kan ju alltid vara värre, osv ;)

Ida sa...

Det löser sig alltid Johanna! Du kommer garanterat inte märka av det.. Barnmorskorna låter dig inte märka det.. Dom vänder ut å in på sig! Ja födde Majken under månaden då det va riktig babyboom å jag märkte nada trots att jag vet hur det är! Men kan ju bara tycka att vår verksamhetschef är pinsam som uttalar sig som han gör!
Väldigt kul med en bebis förresten! Grattis!

Lisa sa...

Och skulle det kryssa riktigt ordentligt så är det faktiskt bara en knapp timme till NÄL eller Borås (antar att Borås har förlossning?).

Lisa sa...

Kryssa betyder självklart krisa. Jag har precis skaffat en platta som inte lärt sig mig än (det kommer jag skylla på i många år).

Johanna sa...

Ida: Ja, jag fattar såklart att de som är där kommer vara kompetenta och att det säkert inte märks för patienterna. Men ändå :) Kändes inte så vältajmat liksom :) HEJ förresten, himla längesen. Kram till både dig och Majken!

Lisa:Haha sant, men att åka nån ANNANSTANS känns ju ÄNNU läskigare :)

OBS att jag inte är särkilt oroad över detta "egentligen", ville mest raljera lite. Men såklart önskar man att det råder total harmoni och maximan bemanning på alla BB just när man själv ska föda...