söndag 28 december 2014

Julaftonen

Så kom den äntligen, julen, efter en fem-sex veckor av alldeles för mycket jobb och för högt tempo. Efterlängtad. Vi samlades allihop på Ådäljan kvällen före, slog in julklappar, bakade det sista, spelade julklappsleken lite i förskott. Jag och A sov i vardagsrummet och vaknade när Lennon satt i fönstret vid granen och smackade ljudligt åt en fågel i trädgården.

Vi åt julaftonsfrukost och hade tidig klappöppning eftersom vi var på lite olika håll senare på kvällen. Som vanligt har vi sagt att vi ska ta det lite lugnt med julklappar och som vanligt hade ingen tagit det det minsta lugnt. Det var ett berg med paket under granen, det tog timmar att öppna och prick alla presenter jag fick var fantastiskt fina. Kan omöjligt ha varit sådär snäll.

Mamma hade stickat en pytteliten gul tröja som var det finaste jag sett i hela mitt liv. Blev helt tårögd när jag höll i den. Tänk att hon suttit där om kvällarna i höst och stickat och stickat och tänkt på lille bebisen. Och att den snart är här! Att det snart ska bo en liten människa i den där fina, fina tröjan.

Vi åt julmat och såg på Kalle Anka såklart – här bryts inga traditioner minsann – och efter det var pappa jultomte hos grannarna. Snart får han vara det igen hos oss också. Anders och Linnea åkte till Linneas föräldrar i Kungsbacka på kvällen och jag, Axel, mamma och pappa åkte till Axels familj och firade resten av aftonen där. Älskar att våra familjer gillar varann så mycket.

Sen blev det kväll och kallt och då kom snön. Första flingorna på hela vintern.


Och nu i mellandagarna brukar vi ju vara i Bexet. Det är vi inte i år. För vattenpumpen har gått sönder. Buu buu för det. Jag som hade tänkt ligga framför brasan och sträckläsa några böcker för att nå förra årets nyårslöfte med minst tolv utlästa under 2014. Och gå vinterpromenader och sånt. Men men, det har varit fina dagar i Göteborg också. Den krispiga kylan har stannat kvar, det ligger ett snötäcke över hela stan som knarrar gott under mina nya fina julklapps-vinterskor. 

Igår såg vi Pride (filmtips!) med familjen på Hagabion, och på kvällen var jag, Axel, Anders och Linnea och andra Linnean och lite annat folk på Pustervik på nån spelning. Skoj men allra goast var att komma hem till vårt kök med Anders och Linnea som sov här, och falafelrullar, och snacka politik och allmänna världsvisioner till fyra. 

Nu känns det lite som om jag håller på att bli förkyld. Jag hoppas intensivt att jag har fel. Och att ni alla haft en bra jul!

2 kommentarer:

egoistiska egon sa...

Men vad fint att era familjer tycker så mkt om varandra! Fy sjutton vad fint ni kommer ha det med en liten bebis!

Jenny sa...

Den där tröjan? <3 <3 <3