fredag 16 december 2011

När det lackar mot jul (ps. lackar? vad menas eg med det?)


Det är lustigt med vintermörkret. I november är det alldeles outhärdligt, mörkt dagarna i ända och man frågar sig hur man ska härda ut månaderna fram till våren. Men så fort det närmar sig jul och det blir dags att ta fram adventsstjärnor och tomtar, blir mörkret plötsligt mysigt.
Nu har vi fått upp lite pynt och ikväll gjorde jag egen glögg och fyra sorters chokladgodis (är något av en julfaschist). Och vips så börjar jag älska att det är svart ute på morgnarna. Frukosten blir mysig med tända ljus och vardagsrummets sken som vackrast när adventsstjärnorna är tända. På dagen ser det ju bara grådaskigt ut.

Nog för att jag avskyr vintermörkret ibland, men jag inser ändå att jag inte skulle byta bort det mot något. Lika lite som jag skulle byta bort de svenska ljusa sommarkvällarna.

4 kommentarer:

Duktiga Tjejen sa...

Årstider är verkligen charmigt. Har förvisso inget julpynt eller så, men vadsjutton- mysigt ändå!

Fina bilder!

Lisa sa...

Exakt, jag håller fullständigt med dig! Jag må förvisso klaga en del över mörkret och kylan ibland, men jag skulle ändå aldrig vilja byta bort det. Omväxling är det bästa!

Colombialiv sa...

Å vad mysigt du har gjort! Och jag håller med, jag saknar ljusets skiftningar vansinnigt mycket här där solen går upp och ner runt klockan sex varenda dag året om.

Fifi sa...

Ja, det är faktiskt mysigt med mörkret, det jag ogillar är de där grå dagarna då det liksom inte blir riktigt ljust.