söndag 5 september 2010

Finfrämmat.

 "Vi åker från Bordeaux i morrn bitti, letar upp en vingård och sen kör vi de 100 milen till er. Dyker alltså upp framåt kvällen!", skrev Björn i ett sms tidigare i veckan. Och i tisdags kväll slirade de äntligen in på Gaselstrasse med sin hyrbil; Björn och Malin (klasskompisar till mig från journalistutbildningen) samt Malins syrra Linda och hennes kille Jonny.
Linda och Jonny har vi bara träffat en gång förut, förra året på den årliga kanothajken. Sist ramlade Jonny i sjön i 9-gradigt vatten.  Den här gången klarade han sig mycket bättre i vattensammanhang och vi alla (utom Björn som badkrukade sig) simmade i en knallturkos Aare. Eller flöt med strömmen, snarare. Kul att få visa upp Berns totalgrymma sätt att bada! (BBC uppmärksammade det tidigare i somras i det här inslaget)

Gänget prickade onekligen in bra dagar i Bern, det har varit skitvarmt och soligt så förutom bad vid Marzili har vi också visat upp stan, sett björnar som svalkade sig i floden, druckit öl på Tramdepot, grillat på balkongen och fått veta att Björn gjort allvar av sin hobby och numer "går i Alfapet" en gång i veckan. Beundransvärt seriöst. Med tanke på det känns det sjukt mycket lättare att acceptera att han alltid vann i Betapet när han tvingade mig och M att spela om kvällarna då vi delade lägenhet på Kungsholmen 2008. Att förlora mot ett proffs är okej, ju. 

Och så har vi vandrat i bergen! Det var riktigt grymt. Men det får nog blir ett eget inlägg. 


2 kommentarer:

Martin sa...

Alltså den där floden ser så sjukt härlig ut att bada i! Någon gång måste man ju ta ett dopp där. Synd att det var så tajt om tid hos er sist.

Blir detta sista året för er i Schweiz?

Johanna sa...

Ja, och framför allt var det ju lite kallare när ni var här :)

Det här blir sista året har vi sagt. Men det sa vi inför första året också..haha. Så vi får väl se!

Men jag håller med dig. Floden är verkligen fantastisk. Vi åkte gummibåt två mil på den nyss, kommer bilder på det också snart. Helt otroligt hur turkos den är.