måndag 6 september 2010

Vandring Schynige Platte

En väldigt bra bonus med att ha besök är att vi passar på att göra massa coola grejer och se saker som är nya för oss också. I torsdags åkte vi till Schynige Platte, ett ställe uppe i alperna som man kommer till genom att åka på ett litet, gammalt och väldigt långsamt tåg som tar en nästan rakt uppåt till ungefär 2000 meters höjd. Där uppe står man mitt emot Eiger, Mönsch och Jungfrau, de snöklädda 4000-meterstopparna, och man kan vandra i ett fantastiskt landskap, bestiga små och stora toppar, klappa kor som går omkring och låter med sina klockor och beskåda det knallblå alpsjöarna.

David ska ha en eloge för den här dagen: först klurade han ut vilken vandring vi skulle välja - den var slående vacker och dessutom lagom lång - och på toppen överraskade han alla genom att slänga upp flera liter läsk och öl som han utan att gnälla det minsta hade kånkat med sig upp när vi andra trippade på lätta fötter. Att knäcka en Feldschlösschen där uppe var inte fel precis.

3 kommentarer:

Martin sa...

Vilka underbara vyer! Härliga bilder!
Hur långt vandrade ni? Hur kan man vilja vandra i svenska fjällen när man sätt dessa bilder? :)

Hoppas allt är toppen med er båda!
kram

Johanna sa...

Hej! Vi valde en vandring som inte var så lång, två timmar eller något sådant tror jag. Ja verkligen sjukt vackert. Vi får nypa oss i armen ibland så att vi fattar att vi verkligen bor här.

Hoppas allt är bra med er också! Kram J.

David Jansson sa...

Varje gång jag ser bilden på Björn och Malin, där Björn är närmre kameran med en Dagab-tröja, tror jag att den är snodd och att Dagab är en sån "sno-inte-den-här-bilden-för-den-är-tagen-av-Dagab"-markering.