Jag stötte på ett par på Ulmiz idag med en korg full av gult. Blev helt till mig och följde efter dem, i smyg. Själv hittade jag bara två. Inte liter, utan stycken. Men jag när ett gott hopp om resten av veckan. Herregud vad här ska plockas. David har till och med uttryckt en önskan att följa med ut på letning. Sen ska vi äta kantarellstuvning varje dag resten av hösten.
PS. Nån som förstår det här med "förvälla" som man tydligen ska göra? Vad är det? Räcker det inte att bara smörsteka dem?
2 kommentarer:
Äsch...det är väl aldrig någon som behövt förvälla dem (lägga dem i kokande vatten tror jag) smörsteka fungerar ju skitbra. Gott!
Nu menar jag alltså om man inte ska äta direkt utan spara.. Om man skulle hitta fler än två då.. ;) Kan man smörsteka, lägga i burk och förvara i frysen? Har ju svårt att se hur jag inte skulle äta upp allt med en gång, men ändå.
Skicka en kommentar