söndag 11 april 2010

Världens ballaste glasögonbjörn

Igår drog vi iväg på en utflykt till Basel med Sofia, Daniel & Linda, för att gå på Zoo och spana in stan. Det var väldigt roligt, djur är alltid fascinerande. Speciellt tyckte vi att de här glasögonbjörnarna var oerhört underhållande:

Först retades den ena med den andra, och då uppstod en liten baloo-dans:


Sen blev den ena björnen sur och vill klättra upp och lägga sig i hängmattan.


Det var bara det att han hade bitit på snöret först, så när han skulle hoppa i ramlade ena sidan ner. Förvirring! Och jävligt svårt att hålla balansen.


Det blev liksom en split. Som vem som helst kan förstå blev det rätt svårt för björnen att ta sig ifrån den ställningen. Han fick till slut hoppa ner och göra ett försök att laga hängmattan. Tyvärr måste jag berätta att han inte lyckades så väldigt bra med det. Men han försökte länge, höll i snöret och tittade från det till grenen, och tillbaka igen.


De fanns många andra fina djur också.


Och Basel visade sig - trots att namnet låter som en tysk industristad med ingen charm -  vara en jättemysig stad, proppad med människor som drack ett glas vitt på uteservering, kvinnor som sålde nybakat bröd på gatan, gatumusikanter som log när man gick förbi och gulliga kullerstensgator kantade av trevliga butiker. 
Basel ligger ju i Schweiz, men vääldigt nära både Tyskland och Frankrike, så vid en skylt kunde man svänga höger för Deutschland, och vänster för Frankreich. Lite kul ändå.


2 kommentarer:

Emma sa...

Fantastiskt roligt att ni åkte till Basel för att kolla på... björnar! Men de där verkar det ju faktiskt vara lite mer action i än trökmönsarna i Bern-gropen. Jävla latmaskar!

Johanna sa...

Ja, lite komiskt är det ju. Men vi var med rätta lite besvikna på våra brunbjörnar efter deras begiea uppträdande när ni var här ;) Behövde beskåda andra björnar ett tag.