fredag 13 juni 2008

Ormen mot katten och fisken mot manniskan.

(från vår resedagbok på resdagboken.se)

Dagarna gar vidare pa sina speciella halvtimmesfelaktiga satt. Vi har en eftermiddagstradition. Den bygger pa att vi hoppar i den svinvarma poolen och spelar Yatzy, pa land.

Det har gatt valdigt bra, och varit sjukt ojamnt, nastan hela tiden. Men vi har spelat och njutit. Sen kom Pancho.

Pancho ar en hund, en jattestor hund. Han ar stor, brunsvart och har taggiga tander. Han har dessutom en passion for tarningar. Sa nar vi lamnade vara fem Yatzy-tarningar utom synhall i tre minuter, passade han pa. Han tuggade dem och spottade sedan ut dem pa kanske fem olika stallen. Tva ar nu aterfunna i diverse Venezolanska buskar. En i kaften pa Pancho. Sa nu har vi gatt over till casino och skitgubbe.

En annan poolincident involverar Johanna, hennes langa har och en stor, sa smaningom flytande, kackerlacka. Den hamnade dar via Johannas ora. Fy fan, vad ackligt.

Vi har det fantastiskt, solar, badar och ater annu mer fisk. Stranden ar lang, gul-vit, lagom blasig och avstandet mellan solstolarna och vattnet ar cirka 3,7 meter. I dag lamnade vi dock solstolarna och hoppade pa en hog fiskebat.

Vi och fyra hollandare skulle fiska upp havets alla wahoos, marlins och barracudas. Det slutade med att vi fiskade efter fiskegubbarnas sjalvfortroende. For vi fick inte en fiskjavel. Jo, tva sma Karibien-makrillar som vi sedan anvande som bete for att fanga de stora javlarna.

Dock, ingen skugga faller pa oss. Fyra stora spon som stod i varsitt hal skulle ge oss lycka och fisk. Det var inte sa mycket skills inblandade, sa vi ar lyckliga anda.

Det coolaste (som ingen av oss skulle byta mot att fiska upp ens en one eye Jack) var nar baten plotsligt omringades av delfiner, som simmade med baten i sammanlagt tjugo minuter, ungefar. De hoppade, simmade, lekte och aterkom under hela dagen till baten. De venezolanska fiskargubbarna var ocksa helt till sig och foljde Flipper-kopiorna maniskt.

Helt sjukt, vilken upplevelse.

En annan animal-encounter har ocksa upplevts. I morse stormade vi ratt in i en uppgorelse mellan var favoritkatt Gizmo Bolivar och en pytteliten orm. Gizmo vevade med hoger framtass, och ormen kontrade med att bitas i kakhojd. Valdigt markligt, och spannande.

For er som oroar for att vi inte kan se fotbollen: vi har dragit ihop ett svenskgang pa hela fyra pers (femtio procent av den totala europeiska turstiskaran som ar har just nu) och sag Greklandsmatchen pa en kornig - men dock - tv, tio meter fran stranden med en papegoja som extra svensk-support.

Allt ar kanonbra, och i morgon drar vi till regnskogen pa fastlandet. Uppstigning 06.00, om inte Chavez far ett ryck till.

Kram till alla, och tack till alla som skriver, David och Johanna.

Inga kommentarer: