onsdag 5 december 2018

Julklappstips om du känner ett barn!

Ni vet hur jag berättade tidigare i höstas om surdegsbröd och marmelad hit och dit och att vi fyllt förrådet med cider från våra trädgårdsäpplen? Det finns tydligen ingen hejd på den här husligheten just nu för vet ni vad jag mer gjort i höst? Börjat sy grejer som jag säljer på Etsy och Tradera. Hehe. En klassiker under föräldraledighet!

Hörde någonstans att man ofta blir så kreativ som föräldraledig eftersom det är tillfredsställande att göra något "som blir något", mitt i allt diskplockande och bajstorkande en ägnar sig åt. Och kanske det! Det började i alla fall med att jag blev kär i en massa fina tyger i somras och så ursugen på att sy grejer till Nils och Olle. Sagt och gjort, men sedan tänkte jag att jag skulle testa att sälja lite för att gå plus minus noll på alla fina tyger jag köpte. Plus att det var roligt att sy lite mer. Ingen dum idé alls om jag får säga det själv!

Till exempel syr jag sådana här vimplar:Och sådana här, lite mindre, som exempelvis passar fint att hänga i barnvagnens ligg- eller sittdel:


Har också sytt ett gäng babyfiltar i "bubblig" bomull, och ett lövformad lekfilt som man kan lägga sin bebis på (japp just som ni tänkte nu: idén till det där lövet har jag snott från Lagerhaus som har ett liknande. Förlåt Lagerhaus):


Kanske vill någon av er beställa något?! Kanske till ett barnrum, eller som julklapp till någon gravid eller nyförlöst, eller till någon unge som ska ha kalas eller så? Vimplarna är också rätt fina att bara hänga på nån krok någonstans om jag får säga det själv. Jag kan självklart anpassa både färg och form efter önskemål.

(För de stora vimplarna, löv-lekfilten och baby/barnfiltarna tar jag 250 kr och för de små vimplarna 70. Eller lite mer i min Etsy shop, men vill såklart ge lite bloggrabatt :) Och så bjuder jag på frakten! Skriv i kommentarsfältet eller kontakta mig någon annanstans om du vill köpa, vilket som går fint! Tyckte först att det var lite pinsamt att ens fråga, men nu kör jag bara. :))

Se nedan tyger och mönster att välja bland. Alla tyger är i hundra procent bomull, och de flesta mönstrade tygerna är handtryckta.


3 kommentarer:

Tove sa...

Kommer de ens kolla barnets namn? En gång när jag köpte biljetter m sas blev namnen förkortade för att allt inte fick plats. Jag ringde och frågade men det var lugnt och resan gick bra. Hoppas det löser sig!

Johanna sa...

Du har säkert rätt, det hade kanske kunnat gå ändå, men känns väldigt risky att chansa på det. Vill helst inte stå på flygplatsen och inte komma iväg... mardrömmen ju! Det hela slutade i alla fall med att vi fick köpt en ny biljett till Nils till slut, det blev nu "bara" 2000 kr. Jaja. Vad gör det om hundra år osv. :)

Johanna sa...

Tusen tack till er som beställt! Jag kommer sy i helgen och posta senast måndag, så ni hinner få paketen före jul! Om nån mer vill köpa och det ska vara en julklapp finns det alltså ännu några dagar kvar.

Tack, igen <3