fredag 16 mars 2018

Namn

Apropå bebisrelaterade saker vi inte är klara med än: namn. Har ett flicknamn "sparat" sedan förra gången, som vi gillar mycket och som jag är rätt säker på att det kommer bli om vi får en dotter den här gången.
Men pojk/ eller könsneutrala namn? Görsvårt ju. Axel lobbar för ett av Nils mellannamn. Det är fint men eftersom hans andra mellannamn är ett sånt som alla män i hans släkt heter skulle det i så fall innebära att vi återanvänder två av tre av Nils namn till det nya barnet. Och det känns ju lite fantasilöst kanske. Min farfars namn är ganska fräsigt och det har vi nog spikat som ett mellannamn. Skulle möjligen kunna bli förnamn men allt känns väldigt obestämt ännu.

Behöver alltså inspiration! Hit me med era bästa. Både flick, pojk och könsneutrala. Gärna tvåstaviga, har fått för mig att det passar bäst ihop med Nils enstaviga. Kan dock tänka mig att vara flexibel på denna punkt :)

Tack på förhand! 

20 kommentarer:

minahistorier sa...

åh, namn! älskar namn. Mina favoriter:
Pojknamn:
Emil
Henning
Hannes
Måns
Arvid

Flicknamn:
Stina
Anja
Lovisa
Ylva

Neutralt:
Lo (mitt absoluta favoritnamn, så himla fint!)

S sa...

Jag har också en lista (no shit Sherlock):

Flick:
Sigrid
Stella
Ingrid
Sally
Molly
Kerstin

Pojk:
Ebbe (vill SÅ ha en pojke nån gång ¨så jag kan få döpa honom till min gammelfarfars namn)
Frej
Sam
Sven
Sander
Sixten
Harry

Så spänd på vad det kommer bli för namn på er bebis!

SARA sa...

Hm, tvåstaviga?

Iris
Signe
Ingrid
Karin
Greta
David
Allan
Emmet
Josef

Anna sa...

Sixten! Please? Vi har två döttrar, jag har inte fått kalla dem Sixten. Smeknamn Sigge.

Anna sa...

Finaste namnet är ju så klart Ellis ��.

Andra fina namn
Doris
Sally
Iris
Inez
Ingrid
Kersti
Eja
Vide

Johanna sa...

Oj det här var ett bra ämne! :) Tusen tack för input - massa fina namn ju! Några faller bort på att vi har nära vänner med barn som heter just så, exempelvis två stycken Lo (en kille och en tjej), samt en Sixten som kallas just för Sigge :)
Sam är ett av mina favvonamn men det heter Nils kompis på förskolan. Kanske inte hela världen men Axel var heller inte lika förtjust som jag i det, så känns som att det faller på det. Harry känner vi förresten också två barn som heter.

Kul att se Inez på listan - det heter jag själv! Efter min farmor, och med just den stavningen. Elis och Ellis har vi också pratat en hel del om (så fina), men min kollega har två barn som heter just Elis och Nils. Jag vågar liksom inte kopiera hela konceptet..haha! Vi umgås inte privat så det borde väl egentligen inte göra så mycket, men känns ändå lite härmigt på något vis.

Åh vad kul, ska gå igenom listan mer noggrannt sen! Fortsätt GÄRNA namnbomba, det är toppen.

Maria sa...

Jag håller det enkelt :)
Maggie och Tommy
Tommy låter kanske inte så fint vid första anblick och många ryggar för såna y-namn, men sug på det lite så är det ju supersött!
Personligen är jag lite less på alla "tant-" och "gubbnamn" som har varit populära ett tag, även om Ingrid, Signe och Arvid är väldigt vackra.
Slår också ett slag för Kerstin eller Kjersti!

SARA sa...

Jag älskar Elisabeth eller Lisabeth så får jag en till dotter någon gång kanske det blir det. Men där är det många stavelser... (Men Lisbeth har bara två!)

SARA sa...

Lisa är ett gött namn också! Och Elin!

Jenny sa...

Jag älskar Bengt och Betty. Och Lasse! Min man sa nej till båda.

Andra namn vi hade nä vi tänkte på Eva var Saskia, Alex, Kerstin, Lisa, Bodil, Harriet, Lovis, Lone, Estrid och Ilse.

Är också kär i dubbelnamn och Eva var så väldigt nära att få heta Eva-Lisa.

Anna sa...

Älskar också namnspåning!

Flicknamn jag gillar: Vega pga känner ett fint barn som heter så (så inte aktuelle för oss att använda men ändock fint), Hedda,Sally, Betty. Överst på listan är Etta som vi bokade för vårt barn som kom 2015 (barnet visade sig vara ett pojkbarn och bär istället namnet Abbe).

Pojknamn är svårt tycker jag men några jag gillar är Otto, Manne och Beppe. Känns som de skulle passa ihop med Abbe om han blir storebror.

Anonym sa...

Jag har en Ivar Tage. Med Ivar som tilltalsnamn. När det gäller tjejnamn så gillar jag flera som nämts samt Judith, Edith och Ester.

Anonym sa...

Boris, Bim, Bill!

Karin Fornander sa...

Älskar att Karin ändå är med här på listan? Känner att det kanske är dags att bli trendigt hehe.

Jag gillar ju Kurt väldigt mycket, Joshua är mindre pepp så slänger in det här som förslag.

Annars alltså, Sally och Nils, gulligt?!

Ellen sa...

Alltså, känner ett syskonpar som heter Nils och Ellen och tycker det är så fint tillsammans så jag får säga det. :-) Annars Ruth. Sonja. Peter tycker jag är väldigt vackert när man tänker på det. Joar. Ja, namn - det är roligt med namn. Synd på så sätt att vi inte ska ha fler ungar nu. ;-)

Johanna sa...

Ellen är ett av mina favoritnamn! Så himla fint. Är det förresten Blogg-Linns barn du snackar om, de heter ju Nils och Ellen :) Mkt fin kombo!

Jag har ett kusinbarn som heter Ellen dock, så känns som att det är upptaget. Men vi träffar inte dem alls ofta så egentligen är det kanske löjligt att tänka så. Och Sonja heter min mamma! Jättefint namn, men blir inte förnamn i alla fall pga förvirrande i familjen ju :)

Tack igen för alla era tankar!

Ellen sa...

Nej, ingen bloggande mamma till ”mina” Nils och Ellen så det finns uppenbarligen fler - vinnande kombo så överväg att ta det trots kusinbarnet tycker jag. Marit är också himla fint. Olof. Ja, det finns många fina namn.

Karin sa...

Men älsk på namn!
Vår son heter Olle i tilltalsnamn men sedan även precis som er son också Nils i mellannamn. Och ja, faktiskt tre namn (till mitt försvar dock korta!) Han heter även Ebbe.
Jag älskar namnet Ebbe och tänker att det är fint ihop med er blivande storebror då. Nils och Ebbe.
Andra pojknamn; Knut, Elis, Alve, John, Jonatan, Elias, Malte, Petter. (Nils och Petter ihop var väl fint!)
Flicka; Hedda, Ida, Majken, Märta, Junis, Nora.
Våra barn heter Olle, Stina och nu liten lillasyster som blev en Kerstin.
Och vi som inte skulle ha ett tredje barn hade ju ”använt” alla namn vi tyckte om så för oss blev det så som du nämnde, lillasyster heter som storasysters mellannamn. (Stora heter Stina Annie Kerstin. Och nu då Kerstin på lillasyster.) Hade hon varit en liten bror hade hon blivit en Ebbe trots att storebror redan har det mellannamnet. Bara fint ju!
Lycka till m namn men framförallt med allt där innan, förlossning och allt! Heja!

Karin sa...

Men hej igen då från hon som tydligen är tokig i namn och inte har något bättre för sig😂😬😉
Dessa med ju;
Lisen (Nils och Lisen så bra ju!)
Saga
Lisa

Eskil
Arvid
Viggo
Ossian
Vide

Anonym sa...

Vi hade en lång lista med fina flicknamn, både inför första och andra barnet - och fick så klart två pojkar! Uno och Gusten fick de heta till sist. Är väldigt förtjust i Pelle också!