fredag 9 mars 2018

8 mars

Det finns tusen och åter tusen inlägg att skriva apropå 8 mars, eller apropå kvinnor i allmänhet. Jag formulerade några i huvudet igår, till exempel ett om den fascinerande databasen med viktiga men bortglömda eller ouppmärksammade kvinnor i historien som GU lanserat dagen till ära.

Hur som helst hann jag aldrig skriva de där inläggen men vill nu istället dela med mig av en text som en elev på A:s skola skrivit, och som hon läste upp på ett 8 mars-event igår kväll. (Axels kollega har delat texten på Facebook med elevens tillåtelse, och eleven har också gett tillåtelse för dem som läser att dela vidare, så att ni vet).

Hon som skrivit detta har varit i Sverige i 1,5 år.

"Könsstympning av flickor och kvinnor!
Kan ni gissa vad det största brottet mot kvinnor är?
Det är könsstympning och det innebär att man skär bort en del av könsorganen, sedan syr man ihop dem och lämnar ett litet hål där kisset och mensen knappt får komma ut.
200 miljoner av flickor och kvinnor är könsstympade i världen. Och en av de är jag!
Jag blev könsstympad när jag var 6 år. Den dagen kan jag aldrig glömma. Jag hatade att kissa mest för att det gjorde jätteont, som om mitt könsorgan hade bränt och mensen var som ett helvete för mig för att det kunde inte komma ut utan min pappa brukade ge mig en spruta varje månad när mensen kom för att det skulle komma ut fortare.
Den grymma sedvänjan har praktiserats i mer än 2000 år och fler än 2 miljoner av flickor i åldrarna 4 - 11 år könsstympas varje år!

Kära kvinnor och flickor vi måste arbeta för att stoppa det här grova brottet mot barns rättigheter och det enda sättet vi kan göra det är att utbilda så många mammor vi kan. T.ex vi har olika språk och om vi skriver debattartiklar eller en bok med fakta kan vi sedan översätta dem till flera språk och skicka dem till olika länder eller sprida det i sociala medier.. Tänk hur många flickor vi kan rädda på ett år!"

(OBS passa på att sätta in en slant till någon organisation som jobbar för kvinnors rättigheter, exempelvis Läkarmissionen vars viktiga arbete Hanna Rosell och Peppe Öhman engagerat sig i och skrivit om!)

3 kommentarer:

Hanna sa...

Gud så starkt. Tack för att du delar med dig!

Theresa williams sa...

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal bröt han upp med mig, jag gjorde allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

1) kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) bindande stavning
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare älskare
8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

Buckner Rebecca sa...

Jag måste erkänna att här i Sverige är det väldigt svårt att få en kraftfull stavkista som kan återställa brutna äktenskap eller relationer. Men med hjälp av internet kunde jag komma i kontakt med den här kraftfulla stavningskanalen Dr .Adodo efter att ha läst mycket bra recensioner om honom på internet så jag kontaktar honom genom dessa detaljer via e-post: Adodospelltemple@gmail.com Och efter att jag berättade om min relativ stress så berättade Dr.Adodo att jag skulle lugna ner att min älskare kommer tillbaka till ursäkter för att lämna mig, jag lärde mig aldrig att detta skulle bli möjligt. Bara inom 48 timmar som jag kontaktade Dr.Adodo min älskare skickade mig och ett textmeddelande som säger att jag skulle förlåta honom och innan jag visste det han var redan på min plats och bad mig att acceptera honom tillbaka. Du kan kontakta Dr.Adodo på hans e-postadress Adodospelltemple@gmail.com