tisdag 6 mars 2018

Du, alltid alltid du

Det är idag prick fem år sedan jag träffade dig för första gången. Du som fick mig att sms:a mina bästisar från en bartoalett att du var snygg, rolig och intelligent. Du som vågade bli kär och säga det, du som luktade gott jämt och bara fanns där om morgnarna efter den dagen, i min Ikea Malm-säng i ek. Som ställde din cykel i mitt vardagsrum och drack vin vid mitt rangliga slagbord med Elsa i knät.
Du som fick det att fladdra i magen och som kastade ur dig ett "nu måste jag säga detta: jag älskar dig" en Way out West-kväll innan vi sommarnattscyklade till nån spelning. (Okej jag vet vilken det var: cashmere cat på posthotellet). Du som blev min allra bästa vän.

Du som har världens härligaste hår, spänstigaste handleder och tätaste skäggväxt (icke att förringa!). Du som är bättre än jag på att städa och som gör små omtänksamma saker varje dag, mer än man behöver. Du som är ängschlig över småsaker men en bergfast klippa på samma gång, du som retar dig på att det låter högt när jag dricker vatten men som genast bannar dig själv för det. Du som somnar med en hand på min rygg och som fick mig att fria för exakt tre år sedan en fredag i en stenglugg på Skansen Kronan (och på tal om det: vi borde verkligen gifta oss snart).

Du du du. Som nu är jordens finaste pappa till våra barn. Våra, i plural! För snart är de två!

Jag hittade precis ett printscreenat sms från för tre år sedan, strax innan N föddes. Jag hade skrivit något till dig om "denna lilla människa som vi ska älska tills vi dör, följa genom livet, ta bort skalet på äpplena för". Och du svarade att vi var det bästa som någonsin hänt dig, men att du "minsann inte tänkte ta bort skal från äpplen". HA! Är det något du gör är det just det: fixar och donar och grejar och trixar och vänder och vrider. Allt för din unge, din familj. Alltid. Rimligt som orimligt. Nu har vi ju ett barn som gärna äter äppelskal, men hade han inte gjort det hade du garanterat stått där och petat bort det trots att du är allergisk och får eksem. Det finns inget du inte gör för Nils.

Herregud som jag älskar dig. Som jag fortfarande tänker "damn är han MIN?!" när du kliver in i ett rum. Som jag fortfarande längtar efter dig varje dag när jag är på jobbet. Det är en sån ynnest att få leva med dig.

Fem år idag och jag vill ha femtusen till. Alltid du.
din J.


9 kommentarer:

Linn sa...

Åh, Johanna! Vilken härlig läsning och vad underbart det är att ha hittat en person som gör en så lycklig. Heja er!

Anonym sa...

Så härligt att läsa och vad skönt det är att hitta rätt. Att du, trots att ni är mitt i småbarnsåren, ser honom. Jag känner exakt samma för min man snart 10 år senare. Kan fortfarande tänka, är han min? Han är min! Ofta. Och njuter av att vi ska leva ihop i många många år när barnen flyttat ut. Min bästa vän. Bästa känslan.-Jenny-

Johanna sa...

Linn - Tack! Och ja det är verkligen.

Jenny - Så härligt! Exakt den känslan.

S sa...

Alltså jag får gåshud och tårar i ögonen. Så fint! Åh vad jag önskar att jag får uppleva en bråkdel av det ni har. Heja er!

SARA sa...

Åh! Kärlek alltså!! Så fint! Heja er! Jag håller tummarna för femtusen år till!

egoistiska egon sa...

Så fint du skriver om er! Sån fint att ni har varandra!

Cinderalley sa...

ÅH så himla fint! Och galet att det redan har gått tre år sen du friade? Jag minns ditt inlägg om frieriet så himla väl, känns som att det var typ förra året haha.

Christel sa...

Alltså SÅ FINT!

Theresa williams sa...

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal bröt han upp med mig, jag gjorde allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

1) kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) bindande stavning
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare älskare
8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
genom {drogunduspellcaster@gmail.com}