söndag 20 augusti 2017

Sommarstugeturnen 2017

Hej hej dagboken. Så mycket sommar som gått ses sist, så lite datortid. Men det är väl en bra grej. Skönt hur som. Som vanligt körde vi två veckor Bergsvik, två veckor i Bexet den här sommaren. Mmm sommartstugelife. Oplanerade dagar. Det bästa.

Bergsvik bjöd på kvicka krabbor och lila sjöstjärnor, och massor av kusinhäng för Nils del. Jag gick och klurade en del över ett jobb-beslut vilket upptog lite energi, och en annan grej blev inte som vi hade tänkt. Om det skriver jag kanske mer en annan gång. Men förutom det var det allt väldigt skönt och ledighetsbetonat. Det åts och badades. Åktes båt med grannen. Jag läste sex böcker. Erik trampade på en geting och kunde inte gå på tre dagar. Axel sprang nio och en halv mil på årets Backyard Ultra i Lur och Nils var med på ett hörn på sin första springtävling samma dag (dvs han lånade nummerlapp av Gustav och Lilly, som vi hade hejat på när de sprang Lilla Gårviksloppet). Själv sprang jag väl en gång, tror jag. Vi fick en pizzasten av F och S när vi hälsade på dem och  bebistvillingarna i deras stuga inte så långt bort, och sen lagade vi århundradets pizzor med den på grillen.


Sen följde Bexet, efter att vi landat några dagar hemma. Det blev ett blåbärsår i år med och vi plockade en hel del: Nils till 99 procent för munnen och en procent för lådan. Vi letade kantareller också, hittade kanske sju. Anders och Axel grävde en kanal för båten och fiskade gös om kvällarna. En kväll åkte vi till Torup och spelade bilbingo. Det var helt fantastiskt, vill aldrig göra annat. Första varvet hade vi total panik eftersom vi inte fattade systemet med låga tal till vänster, höga till höger. Tyckte att alla tanter och gubbar var orimligt kvicka. Men när Anders knäckte nöten blev tempot perfekt. Vi räknade ut att det nog nästan var större chans att vinna än att inte vinna, vann inget ändå. 
En annan dag hade vi lopppisrunda och brände av kanske fem loppisar. Hittade en ockragul glasvas och några ramar och ett blommigt barnförkläde. Och svinfina gamla trästolar från en biograf för 30 kronor styck (!!!!!) som vi inte riktigt hade plats för i bilen, och som jag inte kunde med att köpa för att sedan sälja vidare här hemma eftersom det kändes så kapitalistiskt (tänkte uppenbarligen tanken men hejdade mig). 

Jag läste några böcker till (har sånt läsflow nu!), låg inte direkt konstant i vattnet för det var i ärlighetens namn inte så himla varmt i år, sommarvädret, men badade många snabbdopp gjorde vi ändå. Lyssnade på p1 i trädgården för att förhöra oss om regeringskrisen. Lagade risotto och hade födelsedagskalas i efterhand för mig och Axel och Anders. Vandrade i skogar, den gamla vanliga vid Sonhult och en ny i Femsjö. Eller skogen var ju inte ny, men för oss! Vi gick på spångar och hade med oss fika och Nils var t-h-r-i-l-l-e-d. Mindes med ett fniss när Anders skulle springa i skogen förra året och kom tillbaka efter fem minuter eftersom en fasan flaxat till i en buske och han blivit så rädd att han inte vågade fortsätta. 
Vi hade också barndomsvänner på besök, just den dagen den veckan som det regnade like crazy och vi fick hålla oss inne i stugan elva personer varav två tvååringar. Men allt går!

Sommaren 2017, du var go. Men för snabb. Sju veckor försvann i ett huj. 

2 kommentarer:

S sa...

Åh vilken härlig sommar ni verkar ha haft! (Och såklart hajade jag till på Axels nio mil löpning, legend!)

Johanna sa...

Ja det har vi allt. Lång och go. Och jag vet, nio mil är ju bra stört..haha. Du är ju dock typ uppe i den ligan med ditt super-springande!