måndag 31 oktober 2016

Om varför det står gästrum på husönskelistan

Vi funderar mycket över prioriteringar apropå det här husletandet. Det är väldigt lätt att komma på saker som vore härligt att ha, som stort vardagsrum, solig altan, nyrenoverade kök och badrum, läge nära stan och nära natur, kamin/öppen spis, bra planlösning, rimligt pris, fina golv och så vidare i all evighet. Men betydligt svårare är det ju att börja prioritera bort saker.

En av de grejer jag verkligen hoppas slippa prioritera bort är ett gästrum. Vill till exempel gärna att det ska kunna vara smidigt för kompisar att sova över om de varit på middag. Jag älskar att umgås så. Komma hem till sina vänner, känna sig som hemma, göra något kul med barnen, lägga barnen, käka middag, dricka vin, spela spel, äta godis. Sova över och käka frukost ihop. IDYLLEN. Så brukar vi göra när vi är hos Björn, Malin och Folke, senast nu i helgen. Förjävla mysigt var det. Grillade korv vid sjön nära dem och när kidsen somnat lagade vi (okej, Björn) middag medan övriga bastade och badade i sjön. (Inte jag, eftersom jag är inne på vecka tre av dödsförkylning, men Axel och Malin.) Och snabbt lägger jag nya saker på önskelistan. Som bastu. Som "sjö i närheten".

Alldeles i detta nu avslutas budgivningen på ett hus som hade nästan allt, och på en prisnivå som vi hade haft råd med, med lite marginal till och med. Vi velade ganska mycket kring om vi skulle lägga bud eller inte, men bestämde till slut att inte göra det eftersom huset inte hade någon skog i närheten. Kanske orimligt kräset, och kanske ångrar vi oss, men vi gillar ju skog. Och vi är inte direkt mindre sugna på "skog i närheten" efter helgen hos BMF.


Inga kommentarer: