onsdag 26 oktober 2016

Kommentarsfältens skärseld

Få saker gör mig mer irriterad än kommentarsfälten på Försäkringskassans facebooksida. Varför är folk idioter? Försöker de medvetet missförstå allting?

Exempel 1: Försäkringskassan meddelar att de skapat en version av sajten som nu är tillgänglig på flera språk; engelska, arabiska med flera. En superbra grej, förstås. Resultat: Folk blir arga (?!!). På vilket sätt kan det rimligtvis påverka någon människa negativt att viktig samhällsinformation finns tillgänglig så att fler kan tillgodogöra sig den? Undrar jag.
Exempel 2: Försäkringskassan lägger upp sina nya reklamfilmer som går ut på att få föräldrar att dela lika på föräldraledigheten (eftersom män i dagsläget ju generellt bara tar ut 25 procent). Också en superbra grej, FÖRSTÅS. Resultat: Folk blir arga.

Jag liksom kokar inombords märker jag. Varför är folk så dumma i huvudet? Kan inte se någon annan förklaring. Jag får hålla mig ifrån att skriva galna inlägg och börja facebookbråka med de här personerna. All cred i hela världen till dem på FK som sitter och svarar på kommentarerna i lugn och sansad ton. 

2 kommentarer:

Colombialiv sa...

Men JA! Åh vad många gånger jag har nästan-kommenterat för att förklara skillnaden mellan diktatur och demokrati eller vad tvinga faktiskt innebär, eller vad som är skillnaden mellan strukturer och individers personliga erfarenheter, men hejdat mig i sista stund. Orkar inte. Men beundrar FKs handläggare nåt enormt.

Sofia sa...

La ner mitt fb-konto pga folk. Så INTE värt det.
Hatten av till dem som orkar ta diskussionen dock.