torsdag 31 december 2015

Årslistan 2015


1. Hände något/gjorde du något i år som aldrig hänt förut? 
Eh ja: Fick ett barn! Samt förlovade mig. 

2. Höll du dina nyårslöften?
Ingen aning eftersom jag inte minns vad jag lovade. Men vi får väl se under sista punkten. Gissar på nej. 

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ajjemän, här var det babyboom. Gunnar i januari, Theodor i februari och Folke i juni. Plus, förstås, en massa föräldragruppsbebisar. 

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej, ingen som stod mig nära, men Axels morfar och farmor gick bort i år tyvärr. 

5. Vilka länder besökte du? 
Danmark. Kortaste listan på många år, men i somras när vi hade långledigt båda två var det så hiimla gött att bara hänga i evigheter på våra landställen. (Kunde dock gott varit lite bättre väder.)

6. Är det något du saknar år 2015 som du vill ha år 2016?
Apropå förra svaret: JA, sommarvärme! 
Förra året skrev jag såhär: "Tid känns alltid som en bristvara, det vore underbart om föräldraledighet visar sig kännas som oceaner av tid." Var såklart ironisk när jag skrev det, men nu med facit i hand tycker jag nog ändå lite att föräldraledigheten faktiskt kändes lite som oceaner av tid. Eller i alla fall som insjöar? Hann pyssla, varva ner, komma in i ett skönt soft livstempo. Det var bra!

7. Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas?

24:e mars och 6:e mars, i evigheters evigheter.

8. Vad var din största framgång 2015?
Privat: att jag BYGGT en sån fantastiskt rolig och fin liten unge i min mage (!!). Är otroligt mallig över det. Jobbmässigt: Jamen att jag blev headhuntad till ett nytt och jätteroligt jobb under mammaledigheten. Skoj!

9. Största misstaget?
Inget, har agerat helt perfekt i alla situationer. SKOJA! Men kommer inte på något grandiost. Jo jag snuddade vid en pelare i vårt garage med bilen vilket medförde repor. Det var ju extremt onödigt.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?

Nope. Vi har lyckats hålla oss från sjukdomar och förkylningar och sånt alla tre faktiskt. Förutom, kommer jag på nu, dagarna efter midsommar då både jag och Johanna W drabbades av magsjukan from hell. Det var sådär. I övrigt frisk. 

11. Bästa köpen?
Förlovningsringar! I övrigt många barn-relaterade saker, som löp/cykelvagn och vanlig vagn och en bär-rygga. Sämsta köp var en bärsjal som vi aldrig orkade knyta på oss, vilket meck! 

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Blöjor? Hehe. Nämen jag vet inte riktigt. Har inte köpt så mycket kläder men unnade mig ett par fina dyra höstskor nyligen. Nu kom jag förresten på det korrekta svaret - en bil som vi köpte i våras! Det slukade ju en hel del pengar.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja, hela tiden. Nils. Axel. Att allt gått så bra och att vi får må bra. Och att min bror + tjej flyttat hem igen och bor ett stenkast från oss.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2015?
Alt-J-albumet This is all yours. Jag gick på Way out West några korta och sjukt regniga timmar efter att jag fått ett gratisband av min bror, för att se just dem. Gick ifrån festivalområdet och mötte upp min lilla familj utanför och ammade lite på en parkbänk. Fint minne!

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare. Helt ostressad, så himla skönt att vara hemma från jobbet en längre tid och liksom nollställa allt. 

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Träffat min bästis S. (Hon bor i Kalmar nu). Löptränat. Har tränat ganska bra generellt men önskar att andelen löpträning varit mycket högre (från jättelåg) eftersom jag verkligen vill bli en runner. Önskar också att jag lyssnat mer på musik. Det gör jag främst när jag springer, så jag ser stor två flugor-potential här...
Sätter också upp "rest" och "planerat resor" på listan över saker jag hade velat göra mer av. Vi hade tänkt åka någonstans med mina föräldrar nu över nyår och sen kanske göra någon längre resa i vår, men fick lägga ner de planerna när jag fick mitt nya jobb. Det känns lite (mycket) trist, men får tas igen vid annat tillfälle. 

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Hm, ätit smörgåsrån kanske? Man blir ju totalt besatt. Kan äta 15 stycken istället för frukost, inte världens nyttigaste kanske.

18. Hur tillbringade du julen 2015?
Hos mina föräldrar med både min och Axels familj. Drömscenario att få vara med alla samtidigt (alla förutom Axels bror med familj, men dem brukar vi träffa på juldagen. Dock gjorde inte jag och Nils det i år eftersom G hade vattkoppor). Sen Bexet i mellandagarna. 

19. Blev du kär i år?
Ja, upp över öronen i min unge. Och fortsatte vara kär i hans pappa. 

20. Favoritprogram på TV?
Typ allt på SVT play. Och så några serier förstås, nyligen har vi börjat på Leftovers. Och Bron!

21. Bästa boken du läst i år?
Alexander Mahmouds Mellan Rummen

22. Största musikaliska upptäckten?
Alt-J. 

23. Något du önskade dig och fick?
Ett välmående barn. 

24. Något du önskade dig men inte fick?
Nej? Tror inte det.
  
25. Vad gjorde du på din födelsedag 2015?
Vi var i Bergsvik under vår födelsedagshelg i år (jag och A fyller ju år dagen efter varandra). I en sommar full av regn och halvtrist väder var den här helgen undantaget, med 30 grader och sol. Vi paddlade havskajak, lekte med bebis i skuggan, drack lunchbubbel och kvällsnakenbadade. 

26. Finns det någonting som skulle ha gjort ditt år ännu bättre?
Ja, att vi kommit iväg på den där nyårsresan. Annars var det riktigt nära perfekt, det här året.

27. Vad fick dig att må bra?
Min lilla familj. Mina vänner. Att jag tajmat barnskaffandet med flera kompisar så att vi kunnat umgås mycket och dela allt den här nya med varann, både erfarenheter och vardag. Det har varit så jädra fint!

28. Vad minns du tydligast ur nyhetsflödet det här året?
Flyktingar i båtar på medelhavet. Blöta barn i flytväst. Små skor som flutit iland på stränder i Europa, skor om suttit på barn som placerats i de där båtarna för att Europa stängt dem dörren. Fy fan. Får panik av att tänka på det här.
 

29. De bästa nya människorna du träffade? 
De bästa nya människorna är såklart Nils och våra vänners sprillans nya bebisar som också föddes i år. Är väldigt förtjust i allihop. Sen har jag ju fått kollegor på nya jobbet, varav två är helt nya bekantskaper och tre gamla. Samtliga väldigt bra! Förutom det träffade jag nog inte så värst många nya.

30. Vad har du för nyårslöften inför 2015?
Först ska vi se hur jag lyckades med förra årets. Löftena i kursiv text, resultaten inom parentes:
 • Att verkligen vara ledig under föräldraledigheten. Från jobb alltså, och från tankar på jobb. (CHECK! Jag gick helt in i bubblan och det var så himla skönt. Jobbade lite lite lite under hösten, men det var bara kul och noll stress.)
 • Att inte ha massa förutbestämda uppfattningar om exakt hur förlossning/amning osv ska bli. Det blir som det blir ju! (Jamen det tycker jag att jag lyckades med faktiskt. Men det var ju relativt lätt att inte bli besviken eftersom förlossningen gick fint och amningen funkade.)
 • Att (försöka!) sluta dricka mjölk direkt ur paketen eftersom det annars blir svårt att hälla från dem. (Mje, det har jag väl inte direkt slutat med. Förutom i höst när jag fortfarande ammade mycket, då Nils var överkänslig mot mjölk och jag därför inte kunde dricka det). 
 • Att sy grejer. Sydde ett iPad-fodral till Axel i julklapp och insåg hur sjukt roligt det är. (Det har jag gjort! Inte mycket. Men lite.)
 • Och så lovar jag, igen, att läsa minst tolv böcker. (Check på den! Har läst mer än på länge.)
 • Och att få gjort någon av de där himla fotoböckerna. (Hehe. He. Den här verkar aldrig bli uppfylld. Nej, det har jag inte gjort. Är fortfarande på 2003.)
Och så årets. Inför 2016 lovar jag:
 • Att träna tre gånger i veckan i snitt, det vill säga 156 pass totalt. Minst 100 pass på Sats. Att ställa upp i Lurs backyard ultra och springa minst tre varv (dvs en halvmara). 
 • Lyssna mer på musik och aktivt leta efter ny musik. 
 • Läsa minst 30 böcker + Fokus varje vecka. Minst en bok måste vara på engelska. 
 • Att promenera till jobbet (eller cykla) som default, inte lat-hoppa på vagnen varje dag. 
 • Att smörja in mig med body lotion ofta. Det är kladdigt och jävligt men så himla värt när det gått två dagar och benen är alldeles babylena istället för pluppiga.
 • Och så fortsätter jag träget att sätta upp "göra fotoböcker av mina bilder" på listan. 
2015. Vilket år det var! Det hände så många stora fina saker. Nu ska vi ägna de sista av årets timmar åt nyårslunch hos mamma och pappa, och middag ikväll med vänner hemma hos Jesper och Ollie. Hoppas ni får en rolig nyårskväll och Gott Nytt till er alla!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Gott Nytt År!

Jenny sa...

KOM IGEN FOTOBÖCKERNA! KÄMPA!!!