torsdag 18 juni 2015

Namnkalaset

I söndags hade vi namngivningskalas för Nils, i mammas och pappas trädgård. Det blev sol och det var tur för jag förstår inte riktigt hur vi skulle ha fått plats annars. Härligt att kunna vara utomhus! Ingen självklarhet den här kalla juni..
När vi kom på förmiddagen hade mamma gjort en tjusig blomsterkrans till Nils och pappa var nöjd med att kaprifolen hade slagit ut samma morgon. Vi hängde upp kalasiga vimplar och hade räknat väl mycket i överkant på kakbuffén för när 30-40 personer plockat åt sig fika syntes det knappt någon skillnad på faten. Men det finns ju sämre saker än tårtor och kakor att ha överflöd av. Jag och Axel var förresten sjukt nöjda med Nils-tårtan med en marsipanelefant på som vi hade bakat kvällen innan, marsipantårtor ska bli vår nya grej nu.

Gästerna fick mest mingla runt men vi berättade förstås också om namnen. Nils Erik Olle Lagerfors blev det ju, och de fyra namnen kommer från var och en av hans mor- och farföräldrars sidor av släkten. Det var mest en slump att det blev så men låter ju oerhört genomtänkt...hehe. Som faddrar (eller två faddrar och en madder :)) har vi valt våra syskon. De fick varsitt brev där vi beskrev varför vi valt just dem och vad vi tycker att fadderskapet innebär (att de inte måste ge massa presenter men förstås gärna mycket tid och kärlek. Och att vi vill att deras hem ska vara sådana där Nils känner sig så hemma att han bara kan öppna dörren och springa rakt in).
Det var så roligt att så många kom och firade vår lilla unge, blir helt glad i hjärtat av det. Och så detta gulliga: att mamma och pappa hade åkt till min brors studio och spelat in en vaggvisa som mamma skrivit till Nils. (!) Mamma på piano och sång, pappa på munspel. Himmel så rart av dem.

Tack förresten för era tips på aktiviteter! Vi lade fram en gästbok där alla skrev varsin hälsning till N, och så fick de sätta sitt vattenfärgs-tumavtryck som blad på ett träd. Barnen fick gissa hur många godisar som fanns i en burk, Klara kom närmast och vann. 

Sen åkte vi hem, köpte pizza och tvärdäckade på soffan framför tv:n. 


(PS. Tack alla gulliga som kom och extratack till mina och Axels föräldrar som hjälpt till att förbereda så fint och baka massa goda grejer. Ni är bäst!)

4 kommentarer:

Fifi sa...

Shit, vilket fint kalas! Och vad fint med breven till faddrar och maddrar!

Johanna sa...

Tack! Det är ju alltid roligt att ha en anledning att samla sina nära. Och fadderbreven blev uppskattade!

Emma Esteban sa...

Glömde ju skriva det men så himlarns fint kalas Johanna!

Colombialiv sa...

Det här är så himla fint så jag blir tårögd!