söndag 19 april 2015

UG om Stampen

Någon som sett det senaste Uppdrag granskning? Det handlar ju om Stampenkoncernen som äger en massa tidningar i Västsverige, däribland GP som ju precis som resten av Stampen befinner sig i en djup ekonomisk kris just nu. På GP är det sparasparaspara som gäller, arvodena till frilansarna har inte ökat de senaste åren (de har inte ens stagnerat utan till och med minskat). Utlandsredaktionen finns i princip inte kvar och precis hur många journalister som helst har slutat på tidningen under de år som jag jobbat där från och till (sedan 2009). Många av de fastanställda har fått avgångsvederlag i utbyte mot att sluta eftersom tidningen inte har råd att ha kvar sina reportrar.

Samtidigt har ägarna, istället för att försöka förbättra sin produkt och anpassa sig till nya förutsättningar, plockat ut 235 miljoner kronor i aktieutdelningar mellan 2005 och 2013. Därtill har de betalat ut stora bonusar till ledningen. Och Stampens ordförande har haft en månadslön på 490.000 kronor. Fyrahundranittiotusen. I månaden.

Ja, man blir ju lite upprörd när man tänker på det. "Lite".

Måste säga att det känns rätt skönt att:
1. Vara frilans och därmed styra sitt eget öde, och
2. Vara föräldraledig och under överskådlig tid kunna skita i det där. (Och istället njuta av v-å-r-e-n som kastat sig över stan! Den här helgen och dess väder får MVG).

3 kommentarer:

Colombialiv sa...

FYRAHUNDRANITTIOTUSEN I MÅNADEN!?!??!

felicia sa...

ja herregud, ändå så ofta man hör sånt här!? blir så himla arg.

Jojjo sa...

Det är så sorgligt att det är på det viset. Mycket vill ha mer osv...