fredag 24 april 2015

Nils en månad


Hej älskade barn!

Idag fyller du en månad. Tiden har gått så fort fort fort, och samtidigt känns det som att du alltid funnits. Nu är det ju så självklart att du är här, att du finns, att du är vår lille son.

Du är världens gulligaste unge. Du är så söt att det bubblar små kolsyrebubblor i hjärtat på mig varje gång jag ser dig (och det är ju rätt ofta får man säga, eftersom vi umgås dygnet runt). Du sover mycket och när du är vaken ser du dig nyfiket omkring med en intensiv blick. Du vänder dig om för att spana in dina favoriter: fönster, lampor och bokhyllor. När du tittar mig eller din pappa i ögonen smälter vi – den kärleken alltså. Stor som ett helt hav.

Du har skitgulliga ljud för dig också. Ibland piper du till som en liten fågelunge i sömnen. När du vill äta rör du vid läpparna med tungan, så det är lätt att upptäcka att du är hungrig. Det är du väldigt ofta. Ibland vill du inte ens äta när du ligger vid tutten, du vill bara snutta lite och somna där, med halva ansiktet inmosat mot mig.

Enmånadsmänniskor som du kan ju nästan ingenting, men ändå så himla mycket. Vi blir fascinerade av allt du gör. Titta nu gapar han så gulligt, titta nu håller han i min tröja, titta nu gäspar han! Så låter vi här hemma hela tiden. Titta titta titta. Och när du ler, hjälp så vacker du är då. Du log redan dag ett och vi tänkte herregud vilket A-barn vi gjort, han kan redan le! Sen läste vi att det tar några veckor innan de medvetna leendena kommer. Men det är hemskt gulligt även när du ler av misstag. 

Allting går som smort med dig, du gör det lätt för oss. På natten äter du klockan tre och sex, den rutinen lade du dig till med från början. TACK för det, så himla praktiskt! Du är nästan aldrig ledsen, och när du är det går det över snabbt. Hoppas det där håller i sig. (Tänk om det gör det!) På kvällarna tycker du om att ligga på rygg på din pappas bröst i soffan. Du får alltid samsas om plats med Elsa, hon är jättekär i dig och vill vara nära nära hela tiden, kanske tror hon att du är hennes lilla valp. 

Det är otroligt att tänka på att du är min son, att jag är din mamma! Din mamma! Nils min fina lilla unge, dig kommer jag att älska i hela mitt liv.

Du igår, när du log och gjorde tummen upp!

10 kommentarer:

Fifi sa...

Så himla fint! Åh! Så glad att ni har fått en liten Nils. Kram

Jeps sa...

Men så göllig, helt fantastiskt så söt!

Stambyte sa...

Vilket gull ni har skapat!

Anonym sa...

Det var det gulligaste jag sett, ler och gör tummen upp! Medvetet eller ej - urgulligt!! 😻 Grattis till er otroligt fina son!
/bloggläsare

Emma Esteban sa...

Så härligt att ni har det så fint, Johanna! Och leende och tummen upp!? Smäller av och ser ut som emojin med hjärtögon.

Johanna sa...

Tack alla ni! Och ja jag kan ju inte annat än att hålla med: han är ju rättså gullig faktiskt, den lille parveln :)

Den där om Jenny sa...

❤️❤️❤️

Maja Larsson sa...

Men HJÄLP så fin han är, Nils. Och vad skönt för er att han verkar så enkel och smidig :)
Kram från Maja

Anna Granström sa...

Så himla gullig, och så smooth allt! <3

Jojjo sa...

Men får man vara så där söt?!