måndag 20 april 2015

En måndag i april

Måndag på Landsvägsgatan: Fruktsallad och bokläsning. (Kolla hur Eleanor & Park-omslaget råkar matcha våra lakan! Fin bok, för övrigt.) Och apropå fruktsallad. För några veckor sedan satt jag och skrev sent en kväll på kontoret, hade en deadline och hade mölat i mig en stor påse godis. Då kom en person förbi och sa typ såhär: Å äter du godis? Jag tycker att man brukar bli så sockerstinn då, jag brukar försöka ta en frukt istället. Herregud, den präktigheten. Frukt är inte godis. Det är galet gott, men det är inte godis. (Förutom möjligen om man gör en sås av sirap och lime att hälla över, som vi tänkt göra ikväll.)

Hur som helst, idag fyller min mamma år och ikväll ska hon firas – hurra hurra. Så nu ska jag och Nils dra ner på stan och köpa present.

4 kommentarer:

Emma Esteban sa...

Orkar inte med sådana där präktiga människor! Har en bekant som sa detta när jag berättat att vi precis sett klart en serie: "Jaha du hinner se serier? Nä jag tycker ju om att prioritera annat i livet, typ som att träffa människor". HAHA vem säger så?

PS, frukt är ej godis.
PS2, fruktefterätten Gino KANSKE är godis, men det är oklart.

Vitnos sa...

Om frukt är godis, så är godis frukt. Därför kan en äta snickers som ett äpple en vanlig tisdag. Det säger all rimlig logik.

Fina, gulliga Nils! Vi hade den där mjuka snigelbodyn till vår Ruth. Så himla fin och passar på barn som rör sig långsamt som sniglar :-)

Jojjo sa...

Den typen av kommentarer ger mig gåshud. Kanske avundsjuka? Dock förstår jag det där med sockerstinn pga min mage sväller som en ballong om jag äter godis/fikabröd.

Fina sängkläder, fin bok, fin bebis!

Johanna sa...

EE: HAHA, ja herregud vem säger så? Helt sjukt. Tänker att den som förvägrar sig själv godis och serier har ett tråkigare liv än den som inte gör det :)

Vitnos: Hehe, mkt logisk logik, helt klart.

Jojjo: Oh no, trist med mage som inte gillar godsaker. Och tack! :)