måndag 28 januari 2013

Ölandsmenyn

Jag, S och N är väldigt bra på att laga (well...äta) goda grejer när vi umgås. Öland inget undantag. Tänkte jag skulle dela med mig av den smarrigaste middagen vi gjorde. Såhär:

Förrätt: Smörstekt och flingsaltad sparris, baconlindade dadlar och haloumi. Så jävla gott, det här skulle jag kunna leva på i evigheters evigheter. (Helst ska man riva parmesan över sparrisen också men det hade vi glömt köpa).

Huvudrätt: Baconlindad fläskfilé fylld med fetaost och soltorkade tomater. Till det rotfrukter i ugn, gräddsås gjord på schalottenlök och balsamvinäger och en stor sallad med allt gott man gillar. (Avo, feta, sugarsnaps, pärltomat, nötter, ruccola, granatäpple etc). Plus vin.

Efterrätt: Sofia special. Alltså glass, grädde, banan, chokladsås och maränger toppat med rejäla mängder hackad daim och jordnötsringar. (Skippa EJ de två sista, det är liksom de som hela gör den här genialiska rätten. Orkar man inte ha tusen ingredienser går det också bra med "bara" glass, daim, jordnötsringar och chokladsås. Och kanske lite grädde då. Och gärna en liten nypa flingsalt om jag får välja.)

Efterefterrätt: Godis. Chips. Dip. Pepsi max. 

Varsågoda för tips.

8 kommentarer:

Miss Baglady sa...

Jag dör så jävla gott det låter...

Johanna sa...

Det ÄR det! Blev sjukt hungrig nu av att skriva ner allt.

Ann sa...

Alltså allt låter SJUKT gott! Speciellt det där med salt på glass. Mmmm! (Har för mig att vi pratat om denna gemensamma faiblesse nån gång) MVH Hon som alltid beställer milkshake på Donken för att kunna doppa pommes i.

Johanna sa...

Haha Ann - det har vi snackat om ja. Förstår inte hur folk INTE kan fatta det underbara i kombon sött och salt.

Själv köper jag alltid mjukglass på donken för att doppa pommesen i. Också mkt bra :)

Fröken K sa...

Men MUMS, hade jag inte varit en sådan hopplöst lat människa så hade jag genast rusat till affären och köpt samtliga ingredienser till den efterrätten!

Jenny sa...

Jaha. Nu känns mina nudlar jävligt bläblablu. Vill ha Ölandsmenyn!

Anna Granström sa...

Alltså du får mig att vilja sluta amma. Nu käkar jag inte "rött kött", men jag saknar ost och glass till döds. Ungen tål inte mjölkprotein ju.
Halloumi.
Feta.
Allt sånt gott jag åt jämt förr.
Åh.

Mirijam sa...

DESSERTEN! Oh my freakin' god alltså, är denna Sofia kanske världens i särklass bästa efterrättsuppfinnare? Det måste jag nog äta i dag tror jag!