torsdag 3 januari 2013

Årslistan 2012

Här kommer den obligatoriska lilla enkäten över 2012. Mest för dokumentationens skull.

1. Hände något i år/gjorde du något i år som aldrig hänt förut? 
Säkert mycket. Men till exempel började jag gilla att löpträna. 

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Well nej. Lovade mig själv att göra klart fotoböcker för varje år, pga är på 2004. Är fortfarande på 2004. Liten fail där.


3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja, Abel och Sara! Men ingen som jag känner jättenära. (Innerligt förlåt om jag glömt någon nu). 

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej, tack och lov för det!

5. Vilka länder besökte du?
Schweiz, Irland, Grekland, Norge, England, Italien och Egypten.  


6. Är det något du saknar år 2012 som du vill ha år 2013?
Hmm. Ja. Jo.

7. Vilket datum från år 2012 kommer du alltid att minnas?

Vill inte låta deppig här men det blir nog den 9 november då jag och D bestämde oss för att göra slut. Kommer minnas precis när det var eftersom det var fem år efter att jag och J gjorde slut på exakt samma datum. (Kommer såklart också att minnas massor av fina händelser från året men kanske inte så många exakta datum på det sättet.)


8. Vad var din största framgång 2012?
Jobbet kanske. Och att jag lärde mig mycket om mig själv och om människor som står mig nära.

9. Största misstaget?
Att jag trodde att mitt förhållande var ett sånt som klarar vad som helst, och därför inte vaknade till förrän det var för sent.


10. Har du varit sjuk eller skadat dig?

Nej, ganska frisk faktiskt! Hade magsjuka en gång, det var överjävligt. I övrigt kry.

11. Bästa köpen?
Mina två par lätta löparskor från Reebok. Charterresan med S och N i december. Soda streamern. Flygbiljetter för att hälsa på i Schweiz. Den 169 år gamla världskartan vi köpte på en antikmarknad i London.

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Brukar alltid svara resor men har inte varit på så jättemånga i år. Fyra av dem var dessutom gratis eller semigratis på grund av jobbresor, och den till London vann ju David i en tävling (!). Så kanske typ..mat? Goda ostar och sånt.
 

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja, naturligtvis. Kärlek. Små fina saker i vardagen. Vänner och att vara med dem. D. Och att det gått så bra för honom med alla saker han tagit sig för. Att hitta en stringhylla i förrådet som pappa gjort i slöjden i skolan när han var liten. Stort och smått. 

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2012?
Vår sista dans med Melissa Horn. 

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Ledsnare.


16. Vad önskar du att du gjort mer?
Tagit tid till roliga saker. Ätit ute mer och haft klunsmaraton om vilken restaurang. Lagt mer energi på det som är viktigt och mindre på det som inte är det. 

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Blundat och kört.

18. Hur tillbringade du julen 2012?
På Ådäljan med familjen. Och sen i Bexet/Hylte med släkten. Som vanligt alltså!

19. Blev du kär i år?
Nope.

20. Favoritprogram på TV?
Girls, Homeland, Vem vet mest, På spåret och garanterat en massa massa andra. 

21. Bästa boken du läst i år?
Hjälp, välja ut en? Kan inte, då kommer jag fastna på den här frågan.

22. Största musikaliska upptäckten?
Svarar istället på frågan "senaste musikaliska upptäckten?". För den skedde på årets allra sista dag: Elin Ruth Sigvardsson. Älskar hennes röst. 
Också Rodriguez (genom dokumentärfilmen Sugar man!).

23. Något du önskade dig och fick?
Massa kul jobb. Fina minnen och glada stunder. Ommålade väggar i hela lägenheten. 

24. Något du önskade dig men inte fick?
Att vi skulle lyckas laga oss. Det önskade jag verkligen. 
  
25. Vad gjorde du på din födelsedag 2012?
Det här (klick klick, varför syns inte länkarna längre?!). Var på badutflykt med mamma och pappa och jobbade kväll på GP. D var bortrest men dagen var mycket fin ändå. Några dagar senare firade jag lite till med middag, öl och några vänner på Lagerhuset.

26. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Ja, men så är det ju alltid. Ett liv som var helt perfekt hela tiden hade ju blivit enormt trist i längden tänker jag.

27. Vad fick dig att må bra?
Människor i min omgivning. Träning, musik, god mat, upplevelser. Alla såna saker. 

28. Vilken kändis var du mest sugen på?
Jag går inte runt och är sådär väldigt sugen på kändisar faktiskt. Så ingen.  
 

29. De bästa nya människorna du träffade? 
Ingen nämnd, ingen glömd.
 

30. Vad har du för nyårslöften inför 2013?
Fotoböckerna får väl ligga kvar som löftesrest från förra året. Jag lovar också mig själv att jag ska jobba lagom mycket bara, inte hysteriskt. Och att jag ska bli sjukt vältränad, så pass mycket att jag går runt och känner "jä!" och är asnöjd. Att jag ska hitta en ny lägenhet och göra att den känns som min och som hemma. Och att jag ska få till ett par roliga reportageresor samt resa lite för nöjes skull med S nånstans i Centralafrika efter hennes läkarpraktik i Uganda. Ungefär så tänker jag mig året. 

10 kommentarer:

Jenny sa...

Jag ÄLSKAR sådana här listor! Hur gör du dina fotoböcker? Jag bestämde mig i typ juni att göra en i månaden pga dyrt att göra alla samtidigt. Gjorde en från vår smekmånad i USA, sen kom jag inte längre förrän för några dagar sedan, då gjorde jag 2010, men blev missnöjd över formatet och bestämde mig för att byta. Visade sig då att jag var tvungen att göra om hela och vacklar nu mellan att köra på befintligt format eller göra helt nytt.

Johanna sa...

Alltså, jag velar så mycket med allt att jag inte ens BÖRJAT än. Men har tänkt göra en för varje år typ. Fast det blir svårt med långresor, ska de få en egen bok eller inte? Och var går gränsen för långresa? Och vill man ha med någon text eller bara bilder?
Frågorna är ju OÄNDLIGA!!

Jag tror iaf att jag komma beställa från Blurb eller från Apples egna fotobokstjänst via iPhoto. Båda verkar bra!

Jenny sa...

Jag kör Blurb, den är bra.

Och jag har också ångest över det där med text. Ska jag skriva käckt? Bara lite info? Ingen text alls?

Jag kör en/år och är det speciella saker (ex bröllop eller långresa) så kör jag typ två bilder från det i vanliga albumet, för att representera, och resten i andra albumet.

Mitt tips (eftersom jag är så erfaren och redan har gjort ETT ALBUM!): kör på kvalitet - ta med alla bilder du vill, även om det blir dyrare och kör på finaste kvalitet och hårdpärm och stor. Gjorde ett litet album över 2009 som inte på långa vägar är lika snyggt och titta här!-vänligt som vår album över honeymoonen.

Samt sätt en deadline för första albumet, tänk inte att du ska göra alla, då blir det skitjobbigt. Och låt det ta tid. Gör inte allt samtidigt, för det tar tid. Redigera vilder, välja ut bilder, välja om du ska en eller flera bilder på varje sida, osv osv.

Johanna sa...

Å gud det här skulle vi kunna snacka LÄNGE om hör jag!! Mkt bra idé att ta med något litet från långresa etc i årsalbumet och så göra ett eget sen. Låter som en bra idé. Och jag kommer absolut köra hårt omslag med mera, älskar när det ser sådär tjusigt ut. Och med bra papper!

Ångrar lite nu att jag dragit ut så mkt på tiden eftersom det ju blir lite konstigt att göra i ordning alla bilder från mitt och D:s liv ihop först nu, när det liksom inte är vi mer. Men ja, c'est la vie liksom.

Kram på dig!

Jenny sa...

Men det blir ju konstiga att radera bort honom? Det var ju ändå ett liv du levde med honom då. Jag har med mitt ex i gamla fotoalbum. Kanske inget jag visar upp nu precis, men jättefint att ha kvar minnena.

Johanna sa...

Ja herregud SÅKLART kommer jag inte radera bort honom! :) Han finns ju i mitt liv ändå och naturligtvis vill jag ha samma minnen kvar från de här åren som jag ville innan! Menade bara att det kanske hade varit roligare att sitta och greja med det där tidigare än just precis nu...

Johanna sa...

Ser i alla fall fram emot att ta tag i fotoböckerna så fort jag bara hinner, för det blir ju så himla fint när det är klart. Plus ÄLSKAR att greja med mina bilder. Finns inget roligare.

Jenny sa...

Lycka till! Jag blir sugen att sätta mig jag med, men det var det där med tid också ja...

Johanna sa...

Ja, det är ju det... man får leta efter den med lupp!

Johanna sa...

Lycka till du med!