onsdag 26 augusti 2009

Första dan i stan.Jag älskar att ha höga förväntningar och få dem överträffade. Ungefär så känns det hittills i Bern. I söndags kväll när äntligen kom hit gick jag och David, Daniel och Linda* ner till Aare, floden som rinner genom staden, och kvällsbadade. I går var det 32 grader varmt och helt perfekt - liksom det varit varje dag i flera veckor - och jag och David låg där hela dagen.

Den första vi såg när vi kom ner till floden och alla solande människor var Sofia, den enda jag känner i hela Bern förutom Daniel och Linda. Hon är en gammal Sävehof- och Sävedalen-tjej som också bor här tack vare sin killes jobb. Galet att hon var den första vi sprang på, men så känns det ju som att allt bara flyter på här också och blir smidigt hela tiden.

Vi badade, och solade, och badade lite mer. Jag är sjukt exalterad över själva badandet, som onekligen skiljer sig rätt mycket från vanligt badande. Såhär gör man i Aare:
Man lägger sin handduk på den stora gräsmattan, sen går man en kvart eller så längs floden. När man inte kan hålla sig längre slänger man sig i den turkosa, klara dröm-vattnet. Sen flyter man med, snabbt. Man bara ligger där och ser träden swisha förbi. Efter ett par minuter börjar man styra sig lite in mot kanten, mot någon av "Ausstieg"-ställena, där man hugger tag i någon av de röda metallstänger som satts ut. Roligare sätt att bada får man leta efter!

Vi har också hunnit med att öla med ovan nämnda Sofia och hennes kille Andreas. De tog med oss till tre sjukt olika men lika sköna ställen: ett restaurang med utsikt över stan och floden där de brygger sitt eget öl, en cubansk bar mitt i staden och "Kornhaus", som jag bäst beskriver som en gammal, rustik, mäktig källar-slottssal. Typ.

Vi bor än så länge hos Daniel och Linda, som tar hand om oss på ett fullkomligt förträffligt och gästvänligt sätt. Igår flyttade vi med dem från deras gamla lägenhet till den nya, som ligger nära vår lägenhet (som vi får först på fredag). Är den hälften så nice som den här kommer vi att bli kanonnöjda. Sprillans nytt golv, gigantiska fönster, fin utsikt.
Bara känslan att man är "ledig", varenda dag, ger mig ett lyckligt pirr i magen bara jag tänker på det. Och planer har vi massor redan. På torsdag ska vi vandra i bergen, på lördag ska vi grilla hos några vänner till D och L, på söndag ska vi vandra igen och sen ska vi nog till Europapark, ett stort nöjesfält i södra Tyskland, på tisdag. Gott liv.

Efter två dagar här kan jag redan med säkerhet utlova en GRYM semester för er som vill komma och hälsa på. Och bäst av allt: vi bor här nu, om än tillfälligt. Vi bor här. Den känns verkligen riktigt, riktigt härligt.

* För er som inte vet: Jag och David har flyttat till Bern i Schweiz för att han är ny tränare för ett innebandylag här. Daniel och Linda bor redan här sedan två år tillbaka eftersom Daniel spelar i laget.

4 kommentarer:

Nicole sa...

Hurra!! Lite info! SOMjag har väntat. Med spänning =D Gud vad härligt det låter. Jag vill också vara med! Så fort skolan börjar och jag får reda på alla schemaändringar / ej i schemat inplanerade extragrejjor bokar jag biljett! Sjukt att du bor där. Fast ändå liksom, ja, om någon.. så är det ju du liksom =) Puss!

Nic sa...

Ehh och HÄLSA DAVID såklart! hej hej

lilla J sa...

Han, och Daniel, hälsar tillbaka! :D

Jag ser otroligt mycket fram emot att du ska komma ner! Här är verkligen så sjukt coolt. Världens goaste klimat, fint överallt, helt annorlunda mot hemma.

Du var förresten otrooligt snabb på att kommentera..haha. Då blir vi glada! Puss och kram och sköt om dig, och mail- eller skype-rapportera gärna hur det var hos H och H i helgen. Tschüss!

Stina sa...

Vad härligt det låter!
Blir riktigt sugen på att lämna Sverige för ett tag =)