söndag 7 januari 2018

Nyåret 2017-2018

Nyårsafton 2017 firades hemma hos oss med två barn och fyra vuxna. Två av oss var preggers (samma två som nyåret 2014). Den här gången skulle vi ha varit en familj till egentligen men ett barn blev sjukt, ja ni vet hur det är.
Det var kul, hur som helst! Papporna styrde maten och gjorde en trerätters till de vuxna och en egen trerätters till barnen, vilken avslutades med en glassbomb. Vi slängde ett snabbt öga på den och struntade sen i den planerade vuxen-pepparkakspannacottan för som sagt: glassbomb.

Bästa tolvslaget var det som vi höll klockan 8 med tomtebloss i trädgården. När det riktiga inföll var Nils redan vaken sedan en timme tillbaka eftersom det lät läskigt i rummet, och han somnade inte om förrän 01, tror jag. Där rök den vuxenmiddagen. Men han pratar fortfarande om hur han och Axel satt på sängkanten och tittade på fyrverkerierna och de "små små luftballongerna som blinkade" på himlen på tolvslaget (sådana där asiatiska lyktor), så det var värt det. Tycker egentligen inte att fyrverkerier är någon hit eftersom de är skit för miljön, skrämmer djur och skadar massa människor varje år, men när nu folk i grannskapet väljer att skjuta upp en massa pengar i luften kan vi ju lika gärna titta på. För fint är det ju onekligen.

På kvällen såg jag också på insta att Lisas bebis kom på nyårsaftonsmorgonen, det blev visst en 2017-bebis after all. Med väldigt liten marginal.

Dagen därpå efter hade vi förstajanuari-häng allihop fram till eftermiddagen och bara såsade omkring efter långfrullen. Ett alltid lika gött sätt att inleda ett nytt år på.

Inga kommentarer: