måndag 21 november 2016

OTW20

On a more positivt note var jag i Stockholm i helgen! Vår byrå fyllde 20 och och hade stor fest för 300 gäster på Scenkonstmuseet. Bra ladd när vd:n skickade ut ett mail dagarna innan: "Kommer det att finnas fotobås på festen? Ja. Kommer det att finnas lustgas på festen? Ja."

Det fanns också specialbryggd öl, som var god. Hade en mycket rolig kväll. Maxade resan genom att stanna kvar ett dygn till och fika med Malin och Emma, och sen bo hos Axels syster Linnea. Efter att ha mölat godis och chips i soffan hos henne gick vi och åt magisk sushi på Barbro, och sen drack vi öl. Det var underbart att prataprataprata utan närvarande barn eller andra potentiella avledande moment. Så nöjd.

2 kommentarer:

Catharina sa...

Underbart med fest!! Älskar själv att festa med kollegor!

Måste dock vara moraltant lite :-) Jag jobbar med gas och det finns stora risker förknippat med att inhalera lustgas!! För det första är teknisk lustgas inte tillverkad under samma rigorösa produktionsregelverk som medicinsk lustgas - så det är inte säkert att det inte finns nån orenhet kvar i flaskan osv, men framför allt finns det alltid risker när man andas in något som tränger bort syre ur lungorna (Helium är förstås ännu mer riskabelt ur den synvinkeln). Att det är lagligt att köpa betyder inte att det är till för berusningssyfte! Jag har kollegor som forskar på bieffekter och de är allvarligt oroliga över den ökande trenden att det används på fester osv. Vi har börjat lämna ut information om riskerna men det når kanske på sin höjd festfixaren, som kan strunta i det när hen säljer det vidare till ungdomar (och vuxna). Allvarligaste risken är förstås att dö av kvävning, men det kan också uppkomma långsiktiga besvär som skador på lever och centrala nervsystemet.

Lite morbid info från BCGA British Compressed Gas Association, men inte desto mindre relevant!

http://www.stgas.eu/admin/stg-uploads/BCGA%20-%20the%20Dangers%20of%20Industrial%20Gas%20Abuse.PDF

Sorry för partypooperiet ;-)

Johanna sa...

Ojdå, tack för info! Tror alla använde de där ballongerna med måtta, men ändå. Svårt att veta att det kan skilja sig från medicinsk lustgas, som ju alla vet oftast används ganska frejdigt under förlossningar...

Allt gott/ Johanna