onsdag 9 november 2016

HJÄLP!

Vaken i soffan, valbevakar. Har panik nu. Det sista en av mina bästisar skrev på sms igår kväll var typ "Läskigt val detta, men jag skulle ändå bli chockad om Trump vann". Jag höll med. Kändes ganska säkert såhär i sluttampen trots allt. Min kompis påpekade att det här med att USA sannolikt snart har (hade??) en kvinnlig president för första gången någonsin ändå hamnat i skymundan, men hur stort och viktigt det ändå är.

Jag och A ställde klockan på 04 och nu sitter jag här i soffan under ett täcke med ren och skär skräck i magen. Trodde jag skulle vakna till att få se USA få sin första kvinnliga president, men istället vaknar jag till "Trump leder stort" på alla kanaler. Det kan väl inte bli så att en rasistisk sexist utan minsta politiska erfarenhet ska leta världens mesta stormakt? Det kan bara inte vara möjligt. Har samma chockkänsla nu som när SD fick 13 procent i förra valet. 

2 kommentarer:

Ulrika Lööf sa...

Hej, jag googlade "flytta till Schweiz" och kom in på ett inlägg du skrev 2011 om att du bott där. Nu är det ju ett tag sedan men jag tänkte höra om du hade några problem med att flytta med din pojkvän till Schweiz utan någon form av jobbvisum. Jag har hört att man bara får vara i Schweiz 3 månader om man inte har ett jobbvisum och att det inte spelar någon roll en ens partner har ett. Vet du om detta stämmer?

Johanna sa...

Hej! Förlåt för världens senaste svar. Men nej, TROR inte vi hade något jobbvisum (men vi jobbade ju båda två). Men vet inte riktigt, bäst att kolla upp ordentligt!