tisdag 22 september 2015

Hej hopp nytt jobb

Ett av de där inläggen som inte blivit skrivna, inser jag, är det om nya jobbet! Jag nämnde ju lite kryptiskt i slutet av sommaren att jag haft lite möten/intervjuer angående en spännande jobbgrej, och det handlade om att jag blev erbjuden ett jobb som redaktör för GP:s helgbilaga Två Dagar (som jag ju skrivit mycket för som frilans).

Min första reaktion var något avvaktande eftersom jag ju älskade min arbetssituation som den var, även om jag blev smickrad över att få frågan. Jag reagerar visst alltid så på nya jobberbjudanden, antar att det är för att jag alltid gillar mitt jobb som det är. Och det är ju en bra grej! Nu tyckte jag liksom att jag redan fått till en sån himla fin och rolig blandning av projekt och åtaganden (frilansandet, Re:public och Ågrenska osv), och gillade dessutom verkligen friheten det innebär att vara sin egen chef. Men så måste man ju kunna tänka om också. Och ju längre tid i rekryteringsprocessen som gick, desto mer kändes det som att detta var en chans jag inte kunde (dvs inte ville) tacka nej till. På många sätt handlade det ju om en ren drömtjänst.

Så. Den 1 december tar jag och en kollega över som redaktörer för Två Dagar, genom byrån OTW som producerar bilagan från och med årsskiftet (samt flera andra av GP:s bilagor, som ekonomi- och bostadsbilagan). Det ska bli otroligt roligt. Jag har en superbra känsla både inför de nya kollegorna och inför att tillsammans med den andra redaktören få sätta vår prägel på tidningen. Det blir säkerligen stressigt också, och såklart utmanande att försöka vara den redaktör jag själv hade velat jobba mot som frilans. Men jag känner mig peppad och tror att det kommer att bli riktigt bra! Så från att ofta ha snackat mig varm om hur fördelaktigt det kan vara att frilansa när man är småbarnsförälder har jag nu gått över till att fokusera på fördelarna med att ha ett fast jobb, fast lön och lite mer strukturerade arbetstider. Hehe. (Är övertygad om att båda sanningarna stämmer..!)

Tänk ändå vad spännande livet är ibland och vad det serverar en oväntade saker.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Heja dig! Grattis!!!

Johanna sa...

Tack!!

stambyte sa...

Vad kul! Grattis och lycka till, du kommer göra succé!

Lisa sa...

MEN VAD COOLT!!!! Heja du.

Johanna sa...

Tack, vad rara ni är. Det ska bli jätteskoj!

Colombialiv sa...

GRATTIS! Heja, heja! Och så himla välförtjänt!

inte skyldig sa...

Grattis vad kul!

Maja Larsson sa...

Men HJÄLP vad kul Johanna! Grattis! Och oj, vad jag ska sälja till dig! Kram kram

Johanna sa...

Tack tack!
Och Maja, JA, det får du göra! Ser fram emot att få in några goa förslag från dig! :D

Arne sa...

Men wow! Vad kul och utmanande (?) och imponerande! Kör hårt Johanna! :)

egoistiska egon sa...

Hurra och grattis! Aldrig jobbat med OTW men haft flera möten med dem och fått ett bra intryck :)

4everfine sa...

DU. ÄR. SÅ. COOL! Stor grattis och heja!! <3

felicia sa...

så himla häftigt!! älskade två dagar när jag bodde hemma i västergötland, är säker på att du kommer göra den ännu bättre. GRATTIS!