söndag 10 maj 2015

The vräkigare the better

Att ha roliga saker inbokade är ju alltid.. ja roligt. Men damn vad jag också gillar oplanerade helger. Den här var en sån. Lördagen blev så himla skön! Först tog jag och Nils sovmorgon eftersom vi hade varit vakna mer än vanligt på natten (tre amningar och en bajsfest). Axel gick upp och städade hela läggan under tiden. Att storstäda noggrant på helgförmiddagar är typ det bästa han vet och även om jag ibland tycker att det finns bättre tidpunkter att slösa på städ än lördagsförmiddagar är det ju magic magic när varenda hörn skiner och det är rent i alla rum samtidigt. Friden i själen osv.
Mina föräldrar kom förbi och hängde med Nils en stund, och när de åkt igen promenerade vi ner på stan. Det regnade prick hela dagen men bara sånt där regn man inte blir blöt av. Vi köpte mig två par nya jeans på Nudie (lyckan! var sjukt trött på kjol och strumpbyxor i slutet av graviditeten) och sen pysselgrejor på In-ex och Panduro. Har blivit besatt av att pyssla. Därefter gick vi till Brewers Beer Bar och tog en hipsteröl, Nille sov som en stock i vagnen och vaknade precis innan vi landade hemma igen.
På kvällen gjorde vi en helkväll av projekt: "baka prinsesstårta från scratch till Nils kusin Lillys ettårskalas". Vi hängde i köket i timmar och lyssnade på alt-J och gjorde allt extremt långsamt: citronvaniljkräm, rårörda hallon, hembakad tårtbotten och marsipandekorationer i olika färger. "Den ser så amerikansk ut!" sade A:s mamma om tårtan på kalaset och well, det har hon ju onekligen rätt i.

2 kommentarer:

Anna Granström sa...

Älskar oplanerade helger! Brukar alltid bli bäst.

Johanna sa...

Verkligen.