onsdag 6 maj 2015

Smidigheten

Igår var vi på middag hos Johanna, Erik och Gunnar. Axel skulle åka direkt från jobbet så jag och Nils tog bilen. För det blir ju så himla smidigt! tänkte jag. Vi har köpt ny bil och alldeles i dagarna fått vår garageplats en bit bort, och igår var första gången jag skulle hämta bilen där. Såhär smidigt blev det hela:

Ut ur dörren hemma, in i hissen, ut ur hissen, ut genom porten, ut genom dörren till gården. Promenad bort till Masthuggstorget (i ösregn), in genom en dörr, in genom en dörr till, in i en hiss, ut ur en hiss, in genom en, två, tre tunga ståldörrar till. Med barnvagn och hund. Varav två dörrar satt såpass tätt att barnvagnen knappt fick plats mellan dem*. Sen in med barnet och hunden i bilen, fälla ihop barnvagnen och tråckla in den i bagaget. Titta till barnet igen (kändes ju superkonstigt att ha honom i baksätet och inte kunna se honom från förarsätet!) och sen sätta mig vid ratten. Väl där klättrade Elsa över till framsätet eftersom hon inte ville sitta själv där bak och uppenbarligen inte räknade en sovande Nils som sällskap. När vi kört ut ur garaget började bilen pipa eftersom den kände av att någon satt på passagerarsätet fram utan att vara fastspänd, och vi fick således, medan vi brummade förbi vägtullarna på 22 spänn** och sedan även under resten av bilturen, njuta av ett för öronen icke så milt beep beep beep beep beep.

"Smidigt" var kanske inte det ord som came to mind in that moment, om en säger. (Dock mycket trevligt middagshäng som tur var).

* Har nu kommit på att det går att promenera in där bilarna kör ut istället, och på så sätt undvika hissen och de fem dörrarna. Tror jag kör på det framöver. Ehe. 

(** OBS. Principiellt tycker jag att det egentligen är dumt att ha bil när man bor mitt i stan, och det är inte mer än rätt att det blir lite krångligt om man som vi valt att ändå ha det. Och jag är ALL FOR vägtullar och andra former av avgifter som gör det dyrt att lyxa med bil, det är ju det enda vettiga för samhället och världen och framtiden. Men visst kan man få gnälla en liten liten släng ändå, just när det regnar på en och allt?)

7 kommentarer:

Den där Andreas sa...

Du borde väl ha kunnat spänt fast säkerhetsbältet så åtminstone ljudet försvann. Tips till nästa gång.

stambyte sa...

Det finns speglar att fästa i nackstödet där bak så att man kan se barnet genom backspegeln + spegeln där bak. Sjukt värt, kostar inte mycket på typ biltema (tror jag det var?). Dagens ej efterfrågade tipz där ja, sorry bout that.

Johanna sa...

Tips ett: Jomen det började som sagt pipa först när vi redan svängt ut i trafiken, och då ville jag inte böja mig och mecka med det medan jag körde. (Först låg Elsa på något sätt som gjorde att vikten fördelades mer jämnt och pipet inte satte igång. Det brukar inte göra det). Tack för input men den lösningen hade jag faktiskt kommit på själv ;)

Tips två: Ja, vi har tänkt köpa en sån, bara inte hunnit! Verkar mycket bra. Tack ändå för att du tipsade, jättebra, det finns ju massa smarta grejer som man inte vet finns förrän någon talar om'et.

Josefine sa...

OMG. Jag fattar exakt. Fy FAN vad jag har svettats mycket när jag kånkat runt med barn, gnälliga barn, ledsna barn, gnällig jag, arg jag och försökt komma in igenom omöjliga dörrar och krångla in barnvagnar i bil och fan och hans moster.

P.S. Sjukt skönt att ha bil just när man har barn. Och jag betalar mer än gärna trängselskatt och allt annat som kommer till.

lejnox sa...

Tycker ni ska köpa en bilsele som går att klicka i bältet som Elsa kan ha. Eller SKA HA, det är livsfarligt att ha en lös hund i bilen, hur små de än är. Så både för er, Nils och allra mest för Elsas skull.
Kostar inte många hundra och ni kommer känna er mycket säkrare och det här "problemet" du nämnde ovan kommer vara borta. Den här använder vi oss av: http://www.crtzoo.com/hund/burartransport/sakerhetsbalten/bilsele-smahundar

Inte meningen att "tillrättavisa", vill bara komma med god råd :) Stort lycka till!

Johanna sa...

lejnox: Vi har redan en sådan! Hade den bara inte med just den här gången, den brukar ju ligga i bilen men nu hade Elsa varit hos mina svärföräldrar. Tack ändå! :)

lejnox sa...

Det var härligt att höra :)