tisdag 5 maj 2015

En valborgslånghelg i Bexet

Det är första helgen i maj och Nils premiärbesök i Bexet. Blåbleka barfotafötter i gröngräset och på natten en fullmåne som glittrar i sjön. Vi promenerar till halvön på andra sidan, genom björkskog och granskog och bokskog, Anders och Axel går upp en tidig gryning och fiskar gäddor i morgondimman. 

Mamma tar fram en låda med gamla foton, sextiotalets semesterbilder med folkvagnsroadtrips i Norge och snöbollskastning och kaffefrukostar. På en bild står hon, min moster och mormor i snygga kjolar och poserar vid ett räcke någonstans. Mormor som var den första kvinnan i Hylte att åka moped någon gång på femtiotalet, med påhängsmotor på sin cykel. Och hennes mamma var i sin tur den första kvinnan i byn att cykla. Heja dem, blir impad och inspirerad av kvinnorna i min släkt. Föredömliga förebilder. 

På söndagen kommer alla till Bexet och fikar våfflor, kusinbarnen mäter temperaturen i vattnet till tolv svala grader och badar ändå. Barnen och Axel. Badfantasterna. Nils får säga hej till alla och alla får säga hej till Nils och trots att måndagen efter helgen kommer med regn och någon form av novemberaktigt rusk i Göteborg är känslan efter den här helgen att det nu är vår på riktigt. Och om bara sex veckor börjar vårt sommarlov. 

2 kommentarer:

Jenny sa...

Det ser helt fantastiskt ut! Tänk att er unge kommer att få ha detta ställe när han växer upp!

Johanna sa...

Ja, det är en himla ynnest att få vara där. Älskar Bexet!