söndag 25 januari 2015

Symaskinen, I love you

Helgen som gick var helgen då jag blev helt besatt av att sy. Herregud vad roligt det är! Vill liksom inte göra något annat över huvud taget nu än att pyssla med sysaker. Kollar tv och tänker bara på att pinna iväg till köket och nåla lite kantband. Ligger i badet men vill kliva upp och sicksacka en sömsmån. I mitt huvud drömmer jag om att bli som Apple Dear och bara kolla jag hittade lite tyg och nu plötsligt är det en asfin klänning. Inte för att hon brukar säga exakt så, men det är så jag uppfattar hennes alster, den begåvade människan.

Nåväl, har inte sytt några klänningar än, men väl nya köksgardiner och ett halvt babynest, som förhoppningsvis snart blir klart. Innan jul sydde jag förresten också iPad-fodralet som synes nedan, till Axel. Ska sy ett liknande även till min padda har jag tänkt. Och en duk, och bebiskläder, och kanske någon form av lapptäcke/filt, och ett linne till mig, och och och och och...


Har förresten gjort NÅGRA andra saker i helgen också, förutom att sy. Nicole och Sofia var till exempel här idag och hängde och åt godis och kollade på film. Så fint när vi är samlade alla tre, det är en av mina bästa grejer. 

4 kommentarer:

Jenny sa...

Men hjälp, vad snyggt! Älskar att göra presenter/julklappar. Ett år stickade jag en halsduk åt min man. Kvinnan i garnbutiken fick börja och avsluta halsduken, för det visste jag inte hur jag skulle göra.

Johanna sa...

Tack!
Haha känner igen det där. I sybutiken: "Kan man tvätta sånt här vadd?" "Krymper dessa två tyger lika mycket?" "Ska man tvätta dem innan?" "Fransar de sig då" osv osv :)

Men förhoppningsvis lär man sig med tiden..

Sofia sa...

Men åh vad fint jag blir helt jätteglad åh tack johanna! Gu va fint!
Och ditt ipad case; ser mkt proffsigt ut! Bra jobbat! Och kör hårt!
(tips inför en eventuell framtida klänningssömnad?! https://www.colettepatterns.com/ Så himla fina kläder och superbra mönster med tydliga instruktioner!)
Heja dig!

Johanna sa...

Tack själv för inspirationen! Och för mönsterlänk - superbt!